Humanitarna aukcija slika @ Opatijski portun


Lions klub Opatija večeras, 29. ožujka u 18 sati u galeriji Opatijski portun organizira humanitarnu aukciju slika čiji je prihod namijenjen Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije i jednom slijepom opatijskom građaninu, Denisu Lencu, kojemu klub već godinama pomaže.

Opatija – Nada Golob-Popović, Claudio Frank, Adalgisa Škopac i Marija Švob neki su od autora čija će umjetnička djela biti ponuđena na večerašnjoj humanitarnoj aukciji slika, koju su jučer najavili predstavnici Lions kluba Opatija, Borut Kopani i Darko Ćuruvija.
– Na aukciji će biti 18 slika, a gotovo sve su prikupljene donacijama umjetnika kojima je naš klub organizirao izložbe. Kroz ovakva događanja, uz institucije, nastojimo posebno pomagati i pojedince, poglavito one kojima društvo ne može osigurati potrebnu pomoć, kazao je član Lionsa Borut Borja Kopani.
Početne cijene kreću se od 500 kuna naviše.
– Nije nam cilj nuditi slike po komercijalnim cijenama, pa su početne cijene na aukciji relativno niske. Primjerice, slika Vladimira Galine koju je iz privatne kolekcije donirao gospodin Kopani procijenjena je na 5.000 kuna, a početna cijena bit će 2.500 kuna, kazao je predsjednik opatijskih Lionsa Darko Ćuruvija.
Tom prilikom istaknuo je kako je u protekloj godini klub – u skladu s motom ”Mi služimo” – samostalnim humanitarnim akcijama prikupio 56.500 kuna, od čega je kupljen automatski defibrilator namijenjen Parku prirode Učka, dok su ostala sredstva namijenjena Društvu Naša djeca Opatija, Udruzi osoba s invaliditetom, te jednoj djevojčici za nabavku pužnice.
Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net