Humanitarna vatrogasna biciklijada okupit će ‘vatrene dečke’ za pomoć djevojčici Emi

Organizatori iz Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke istaknuli su kako se ovom akcijom želi okupiti čim veći broj biciklista vatrogasaca iz naše, ali i drugih županija jer cilj je humanitaran.

Učka – Jubilarna 5. vatrogasna biciklijada održat će se u subotu, 11. svibnja od 10 sati na Učki. Organizatori iz Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke istaknuli su kako se ovom akcijom želi okupiti čim veći broj biciklista vatrogasaca iz naše, ali i drugih županija jer cilj je humanitaran – sudonici će dobrotvornim prilogom od 100 kuna pomoći djevojčici Emi Ratkajec iz Pobri koja ima rijetku autoimunu bolest od koje stradaju bubrezi.

Njena obitelj financijski je iscrpljena zahtjevnim liječenjem u inozemstvu, a dosad je u različitim akcijama prikupljeno oko 10.500 eura, dok je još 25 tisuća eura potrebno obitelji da vrati dugove te još 7.000 eura za još jedan odlazak na liječenje u Njemačku. Broj računa za sve donacije je HR2023400093112489018 i pod svrhom uplate treba napisati “za Emu”.

Na startu na Poklonu očekuje se više od stotinu biciklista s vatrogasnim kacigama, koji će biciklirati preko Lisine do Žejana te dalje Permana i Matulja s ciljem u Opatiji gdje je cilj biciklijade.
Prijave se primaju putem obrasca dostupnih na Facebook stranicama biciklijade.

 

error: Content is protected !!