Humanitarne akcije: Sačuvajmo djetinjstvo djeci izbjeglicama @ Opatija, Rijeka

...ilustracija...

…ilustracija…

DND Opatija te udruge Klub mladih Rijeka i Društvo sportske rekreacije “Primorje” uključili su se u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za izbjeglice. Što i gdje možete donirati pogledajte u nastavku teksta.

Opatija, Rijeka – Društvo ”Naša djeca“ Opatija vođeno vrijednošću Djeca su djeca, pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći djeci izbjeglicama pod nazivom ”Sačuvajmo djetinjstvo djeci izbjeglicama“. Donacije se prikupljaju u prostorijama DND-a Opatija (Maršala Tita 157), radnim danom od 8 do 20 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati.

izbjeglice_akcija_2015_sirija

Hitno potrebne i isključive donacije koje DND Opatija prikuplja su: papirnate maramice, papirnati ubrusi, vlažne maramice, pelene svih veličina, higijenski ulošci, gel za dezinfekciju bez alkohola, ostale higijenske potrepštine, igračke – gumene i plastične (npr. lopte), slikovnice bez teksta, bojanke, bojice i papiri

Ne prikupljamo (zbog nemogućnosti pravilnog skladištenja iz DND-a Opatija su poručili da ne prikupljaju hranu, odjeću, obuću, knjige, plišane igračke. Za više informacija nazovite 051/ 272 – 443 ili upitom na e-mail dnd.opatija@gmail.com.

Također, udruge Klub mladih Rijeka i Društvo sportske rekreacije “Primorje” uključuju se u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za izbjeglice. Prikuplja se isključivo hrana i higijenske potrepštine i to prema uputama Hrvatskoga Crvenog križa, a možete donirati tost, dvopek, riblje konzerve, pileće paštete, datulje, grožđice, dječju hranu (kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom), suhe kekse (mini pakiranje), mini sapun, maramice za dezinfekciju bez alkohola, gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama i higijenske uloške.

Prikupljanje će se vršiti svakodnevno od ponedjeljka do subote u vremenu od 14 do 20 sati u prostorijama Društva sportske rekreacije “Primorje” na adresi Željeznički prolaz 2d, (prolaz ispod Kluba mladih Rijeka prema Teatru Fenice).

Ovim putem pozivamo i sve one širokog srca koji su voljni volontirati u ovoj akciji da se jave na mail: klubmladihrijeka@gmail.com ili fejs stranice kluba. Također, molimo vas da ne donosite ništa što nije na popisu jer te artikle nećemo prikupljati i distribuirati, te vas molimo ako ste u mogućnosti da pomoć donosite u kartonskim kutijama radi lakše distribucije. Unaprijed hvala svima koji će se odazvati ovome apelu za pomoć izbjeglicama, poručili su iz Kluba mladih Rijeka i Društva sportske rekreacije “Primorje”.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!