Humanitarni Liburnijski malonogometni maškarani turnir ove subote @ Opatija

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u Matuljima, sve podatke vezane uz ovogodišnje izdanje humanitarnog malonogometnog turnira predstavili su članovi Kluba mladih IDS-a Liburnije Paolo Jakovašić i Sandro Ladavac te predsjednik MNK ”Kvarner” Matulji, Neven Jušić.

Matulji – Stotinjak djece i oko 150 seniora odmjerit će svoje nogometno znanje, ali i maškarani duh, ove subote, 2. veljače, kada se u opatijskoj dvorani Gorovo održava 8. Liburnijski malonogometni maškarani turnir, iza kojeg organizacijski stoje Malonogometni klub ”Kvarner” iz Matulja te Klub mladih IDS-a Liburnije.

Arhiva Liburnija.net: Sandro Ladavac, Paolo Jakovašić i Neven Jušić

– Dosad smo u ovoj kombinaciji organizirali sedam turnira, na kojima je nastupilo šestotinjak djece iz Hrvatske i inozemstva, te oko 1200 seniorskih natjecatelja, a prateće humanitarne akcije prikupile su preko 170 tisuća kuna. Ove godine očekujemo oko stotinjak djece, 150 seniora i petstotinjak gledatelja, kazali su predstavnici KM IDS-a Sandro Ladavac i Paolo Jakovašić.

Manifestacija se održava pod nazivom ”Svi za Erika”, a sav je prihod namijenjen liječenju sina Zorana Marčete, samohranog oca petero djece.

– Ulaz se ne naplaćuje, nego svatko može ostaviti dobrovoljni prilog, pa pozivam sve ljubitelje nogometa, druženja i dobre zabave da se odazovu i pomognu malome Eriku. Donacije se prikupljaju i preko žiro-računa obitelji Marčeta, na broj 2402006-8702086074 kod Erste banke, rekao je predsjednik MNK ”Kvarner” Neven Jušić , naglasivši kako je od samog sportskog rezultata na ovom turniru važniji maškarani duh i ugodno provođenje vremena, pa će se uz nagrade za najuspješnije ekipe, nagrađivati i najbolje maskirani natjecatelji, roditelji i voditelji/treneri.

Početak turnira predviđen je u 8.30 sati – u prvom dijelu natjecat će se djeca u dobi do 9 godina, iz liburnijskog kraja, ostatka Primorsko-goranske županije te Istre, a svoj su dolazak potvrdili i gosti, ekipa San Luigi Calcio iz Trsta. Nakon 13 sati na scenu stupaju seniori, a do 21 sat snage će odmjeriti 18 ekipa iz Liburnije, Primorsko-goranske te Istarske Županije.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!