Humanitarno-edukativna akcija prodaje božićnih smrekica

humanitarna_prodaja_smrekica_2015_ljetna_pozornica

Sav prihod ostvaren prodajom smreka donirat će se Socijalnoj samoposluzi Liburnije Crvenog križa Opatije.

Opatija – Na Ljetnoj pozornici jučer je održana humanitarno-edukativna akcija prodaje božićnih smrekica. Radi se o tradicionalnoj akciji Primorsko-goranske županije i JU Priroda koja doprinosi širenju svijesti o očuvanju biološke i krajobrazne raznolikosti travnjačkih staništa Primorsko-goranske županije, a prodajom se ostvaruje humanitarni karakter ove akcije.

Zamjenik župana Petar Mamula pojasnio je da se ovom akcijom čuva bioraznolikost Primorsko-goranske županije, poglavito travnjačkih područja s kojih dolaze smrekice. Naime, to su travnjaci koji se nalaze u gorskom području naše županije i koji odlivom stanovništva i smanjenim poljoprivrednim aktivnostima postepeno prelaze u šumu.

“Kako bi sačuvali poljoprivredno tlo, mi smo se uključili u akciju da poljoprivredne površine očistimo od šumske vegetacije i tako pridonesemo očuvanju biljnih i životinjskih vrsta koje žive na tim površinama”, rekao je Mamula.

Ravnateljica JU Priroda Sonja Šišić istaknula je da se ova akcija organizira već petu godinu. Do ove godine smreke su dolazile sa creta Trstenik, a ove godine po prvi put su uklonjene s travnjaka i pašnjaka naše županije. Posječene su u suradnji s Hrvatskim šumama, Upravom šuma Delnice i Buzet te Hrvatskim šumarskim društvom, čija podrška na terenu omogućila je da građani Opatije i šireg područja kupnjom ove smreke nauče nešto o biološkoj raznolikosti i njenom očuvanju, ali i pomognu najugroženijim građanima Opatije. Sav prihod ostvaren prodajom smreka donirat će se Socijalnoj samoposluzi Liburnije Crvenog križa Opatije.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net