Humanitarno završila prošla godina @ Kastav

kastav1…kastavski vijećnici naknadu za prosinac ustupili su socijalno ugroženima…
…umjesto kalendara, Grad je donirao tri udruge, a vrtićari su skupili pomoć za CK…

Kastav – Godinu iza nas, 2011., uz Matulje humanim gestama i humanitarnim akcijama završili su i Kastavci. Svoje naknade za prosinac odrekli su se gradski vijećnici, na prijedlog nezavisnog vijećnika Marina Rančića, i to u korist socijalno ugroženim obiteljima na kastavskom području, pa će se za ta sredstva nabaviti dva bolesnička medicinska kreveta za posudbu teško oboljelim građanima.
Prema Odluci o utvrđivanju naknade troškova za rad vijećnika i članova stalnih radnih tijela Gradskog vijeća, vijećnici imaju pravo na trećinu osnovice za plaću gradskih službenika, što iznosi oko 1.500 kuna mjesečno, a kastavsko vijeće ima ukupno 15 članova, s time da predsjednik vijeća ima dvostruko veću naknadu, a dvoje potpredsjednika oko 25 posto višu naknadu od vijećničke – što znači da se odricanjem od prihoda prikupilo preko 20 tisuća kuna.
I Grad Kastav iskazao je jednu humanu gestu – umjesto tiskanja kalendara i čestitki, sva sredstva predviđena za to, koja iznose 3.000 kuna, doniran je u humanitarne svrke, a po tisuću kuna primile su Udruga Anđeli – podružnica Rijeka, Udruga za zaštitu obitelji U.Z.O.R. Rijeka te Udruga slijepih Primorsko-goranske županije. A Crveni križ Kastav donirali su kastavski predškolci, odnosno njihovi roditelji koji su u suradnji s djelatnicama Dječjeg vrtića Vladimir Nazor prikupili hranu i higijenske potrepštine.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!