Hyundai Autokuća Košara 15. Rally Poreč – natjecanje koje ruši ovosezonske rekorde!

Posada Prodan / Draženović

Posada Prodan / Draženović

Ukupna dužina itinerera je 348 kilometara. Rally se sastoji od 11 brzinskih ispita dužine 90 kilometara koji će se u dvije etape voziti na 6 različitih brzinskih ispita: Tar, Poreč, Žonti, Šterna, Kanfanar i Flengi. Boje kvarnerskih klubova braniti će posade Prodan/Draženović, Katić/ Rubinić (oba AK Opatija motorsport) i Krišto/Redžić (AK RI autosport).

Poreč – Ovogodišnju sezonu Prvenstva Hrvatske u kraljici automobilizma zatvara Hyundai Autokuća Košara 15. Rally Poreč, na rasporedu u petak, 7. i u subotu, 8. studenog. Tijekom dva oktanska dana natjecat će se 59 prijavljenih posada, što je gotovo duplo više od broja sudionika na već održanim rally natjecanjima, a organizator natjecanja je tradicionalno AMK Skok Racing. Brojci od 59 posada valja pridodati još deset atraktivnih Lancia iz grupe B, nekadašnjih atrakcija WRC-a (Lancia Stratos, Lancia Delta EVO, Lancia 037, Lancia S4). Potvrđuje to da porečki rally ima dušu, atraktivnost i tradiciju, zbog čega mu se vozači rado odazovu.

Posada Katić / Rubinić

Posada Katić / Rubinić

Ukupna dužina itinerera je 348 kilometara. Rally se sastoji od 11 brzinskih ispita dužine 90 kilometara koji će se u dvije etape voziti na 6 različitih brzinskih ispita: Tar, Poreč, Žonti, Šterna, Kanfanar i Flengi. Boduje se za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Kup AŠ2005 u Ralliju.

– Sve je krenulo s idejom da rally napravimo što interesantnijim. Uzeli smo u obzir mišljenja iskusnih vozača i složili dobar itinerer s dinamičnim brzincima: od kružnih na shakedownu, Mugebi i Taru, vrlo interesantnog i prošle godine odlično ocijenjenog u Kanfanaru pa do tehnički zahtjevnog u Žontima i Zrenju. Cilj brzinca Kanafar je izmijenjen te on sada završava u Červarima, čime smo dodatno dobili na atraktivnosti, rekao je Edi Milokanović iz AMK Skok Racinga.

Rally počinje u petak u 15.15 sati u samom centru Poreča, točnije na rivi tik uz more, ispred Grand Hotela Palazzo, gdje je službeni start. Na taj se način ljubiteljima oktana i građanima Poreča daje mogućnost da bodrenjem isprate svoje favorite. Jer, poznato je da je upravo publika dodatan podstrek vozačima da u svom naumu budu još bolji i efikasniji, odnosno brži. Gledatelje će privući i prolog koji se u večernjim satima vozi na velikom gradskom parkiralištu, dok je park vozača smješten na Obali maršala Tita.

Rally se nastavlja već idućeg jutra, u subotu u 8.30 sati. Vozi se cijelog dana. Prvo se vozilo na cilju, ponovno ispred Grand Hotela Palazzo, očekuje u 19 sati.

Štifanić Dobrilović, Milokanović, Košara...

Štifanić Dobrilović, Milokanović, Košara…

– Teško je reći tko će konkurirati za sam vrh, no posada Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi lancer EVO IX, AKK Sveta Nedjelja) već su najavili da dolaze po pobjedu. Vozit će neopterećeno, jer su već osigurali titulu prvaka Hrvatske, pa se od njih očekuju vrhunske vožnje. Uz njih, za sam će vrh konkurirati i posada Szilagy/Botond. Od domaćih posada još su prijavljeni: Prodan/Draženović, Katić/Rubinić, Štoković/Štoković, Močibob/Vivoda, Kodelja/Krota, Ivančić/Matijašić, Malinarić/Šuran, Siladić/Durak, Jugovac/Milanović, Mateša/Harapin, Tomljanović/Tomašković…

– Naš tradicionalno dabar odnos zaslužan je za ovako velik broj vozača, a četrdesetak prijavljenih slovenskih posada, daleko više no što ih inače vozi na slovenskim natjecanjima, potvrda nam je da radimo dobar posao, zaključio je Milokanović.

Današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Grand Hotelu Palazzo u Poreču, pristustvovala je i zamjenica porečkog gradonačelnika, Nadia Štifanić Dobrilović.

– Petnaest godina održavati utrku je uspjeh. U Poreč dolazi velik broj zaljubljenika u ovaj sport, a brojka od 59 prijavljenih posada dokaz je da utrku vole i posade, kazala je Štifanić Dobrilović.

Ovogodišnje izdanje prati i Hyunday Autokuća Košara. Predstavit će novitete od kojih svakako valja istaknuti Hyunday genesis. Kako je najavila predstavnica autokuće, Branka Košara, bit će tu još noviteta i novih modela.

Arhiva PodUčkun.net

Arhiva PodUčkun.net

Program:
Petak, 07.11.2014.

12,30 – 14,30 SHAKEDOWN
15,15 START RALLY-a (Grand Hotel Palazzo)
15,43 BI 1 – Tar
19,16 BI 2 – Poreč 1
20,39 BI 3 – Poreč 2
21,40 Park Ferme’ – Hotel Palazzo

Subota, 08.11.2014.
08,30 START II Etape
09,41 BI 4 – Žonti 1
10,09 BI 5 – Šterna 1
11,02 BI 6 – Žonti 2
11,30 BI 7 – Šterna 2
12,20 Regrouping – Poreč
15,21 BI 8 – Flengi 1
15,59 BI 9 – Kanfanar 1
17,22 BI 10 – Flengi 2
18,00 BI 11 – Kanfanar 2
19,00 CILJ – Grand Hotel Palazzo

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!