I HDZ reagirao na raspravu o parkingu: Kurelić Ćoriću nije dozvolio da predloži blaže kriterije za Volosko, Iku i Ičiće @ Opatija

Izlaženjem „predstavničke većine“ u javnost gdje sada govore i iznose kako će smanjiti cijenu parkiranja je u najmanju ruku vrlo neozbiljno prema našim građanima, budući da su tu istu cijenu oni sami predložili i podržali.

Opatija – HDZ se uključio u raspravu oko parkiranja u Opatiji koja posljednjih dana ponovo dominira javnošću. Gradski odbor ove stranke poslao je medijima priopćenje koje prenosimo u nastavku teksta…

– Ponukani zadnjih dana raznim izjavama od strane tzv. „predstavničke većine“ u svezi parkirališne politike na području Grada Opatije, a posebno obraćanja javnosti predsjednika Gradskog vijeća Roberta Kurelića, i gradskog vijećnika Fernanda Kirigina, smatramo potrebnim da vaš cijenjeni portal, u cijelosti prenese priopćenje Hrvatske demokratske zajednice Opatija. Naime, svi smo pomalo kao građani zbunjeni izjavama od strane Kurelića i Kirigina budući da su, što je manje poznato opatijskoj javnosti, i Kurelić i Kirigin sudjelovali i bili kreatori Odluke o parkiranju i cijenama parkiranja na cijelom području Grada Opatije jer su isti bili dio tzv. „ekspertnog tima„ koji je sve to pred vijećnike predložio.

Kada je pred vijećnike došla druga, potom i treća izmjena Odluke o parkiranju na području Grada Opatije, naš vijećnik Marko Ćorić želio je otvoriti raspravu o trećoj izmjeni koja je bila pred vijećnicima na 9. sjednici Gradskog vijeća, no predsjednik Gradskog vijeća Kurelić nije mu dozvolio sudjelovanje u raspravi jer je prema procjeni Kurelića rasprava o temi parkinga prethodno zaključena te se je na spomenutoj sjednici o njoj moglo samo glasovati. Naš vijećnik, Marko Ćorić želio je ukazati da se „sezonsko parkiranje“ vremenski skrati te da se neke cijene parkiranja moraju smanjiti, posebno cijena parkiranja na tržnici jer je o tome već imao primjedbi na Odluku. Isto tako smo ispred HDZ-a, željeli na toj sjednici dati prijedloge za „blaže kriterije“ parkinga za područje Voloskog, Ičića i Ike, no kao što smo rekli, naši vijećnici nisu mogli sudjelovati i raspravljati o tome.

Izlaženjem „predstavničke većine“ u javnost gdje sada govore i iznose kako će smanjiti cijenu parkiranja je u najmanju ruku vrlo neozbiljno prema našim građanima, budući da su tu istu cijenu oni sami predložili i podržali.

Posebno nam je drago da smo koliko-toliko mogli ispred HDZ-a nametnuti da se u podsezoni „skrati“ naplata, a to je da ona subotom bude do 14 sati te da su nedjelje i blagdani slobodni za parking. Kao stranka na Gradskom vijeću i dalje ćemo zastupati i štititi interese naših građana, a uskoro ćemo dati svoje priopćenje u svezi odvoza kućnog smeća, naveli su HDZ-ovci.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!