I Ičići imaju free wireless

wireIčići – Besplatni bežični Internet (wireless), jedan od projekata u okviru e-Opatije, dobio je danas novu, šestu zonu – plažu do lučice i okolno područje centra Ičića (prostor oko marketa i okolne zgrade).
Troškove korištenja podmiruje Grad Opatija, dajući time doprinos kvaliteti života stanovnika Opatije, ali i ukupnom standardu naše turističke destinacije. U dosadašnjih pet zona prosječno bilježimo oko 350 posjeta dnevno.
Za pružatelja usluge u postupku javne nabave izabrana je tvrtka ”Krk-sistemi“, koristi se Wi-Fi tehnologija – bežična računalna mreža zasnovana na IEEE 802.11 specifikacijama, uz ograničenja količine preuzimanja podataka i isključenje preuzimanja neprimjerenih sadržaja. Ovaj iskorak svojim su sudjelovanjem u izgradnji Opatijskoga optičkog prstena pomogli ”3t-cable“ i ”Komunalac“, poručuju iz Grada Opatije.
Za jesen možemo najaviti operacionalizaciju sporazuma sklopljenog s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet), prema kojem će Grad i CARNet zajednički, bez preklapanja kapaciteta, širiti javnu optičku mrežu na području Grada naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić na današnjoj konferenciji za medije, kojoj je uz njegove suradnike, nazočio i Rajko Ukić direktor ”3t.cablea“.
A gdje se može besplatno surfati pogledajte na karti koja se nalazi u nastavku teksta.
wifi_karta
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!