I ja ću biti olimpijac…

vrticari_sm1Hreljin – Opatijski vrtićari, prošlog su vikenda na 9. olimpijskom festivalu dječjih vrtića, zasluženo osvojili su prvo mjesto te kao nagradu ponijeli veliki pehar.
Na pobjedničko postolje, također, su se kao drugo plasirani popeli klinci iz Krka, dok su treći bili vrtićari iz Crikvenice.
Na 9. olimpijadi, u slijedećim disciplinama opatijski vrtićari su osvojili prvo mjesto: 50 m djevojčice, 50 m dječaci, štafeta 4 x 25m djevojčice, štafeta 4 x 25m dječaci, treća mjesta: nogomet dječaci, bacanje loptice, a jedine discipline u kojima nisu osvojena neka od prva tri mjesta su: nogomet (djevojčice), skok u dalj (djevojčice i dječaci) te bacanje loptice (djevojčice).
Obzirom na uvjete koje imaju u Opatiji, a u odnosu na vrtiće (na olimpijadi je sudjelovalo ukupno 15 vrtića iz Primorsko – goranske županije) koji u svojim sredinama imaju puno bolje uvjete, rezultati koje su klinci i klinceze ostvarili su iznad očekivanja.
Također, treba istaknuti da su “pod kapom” Dječjeg vrtića Opatija, nastupila djeca iz vrtića Lovran, Ičići, Veprinac i Volosko, tako da je izbor najboljih bio puno jednostavniji u odnosu na neke druge vrtiće… Klincima, klincezama i tetama ovim putem upućujemo čestitke, uz jedan velikiiii – BRAVO!!!
Najbolje ekipe po disciplinama pročitajte u nastavku teksta:
Štafeta (4×25 metara) – dječaci
1. Opatija
2. Cres
3. Rijeka
Štafeta (4×25 metara) – djevojčice
1. Opatija
2. Krk
3. Crikvenica
Mali nogomet (dječaci)
1. Rab
2. Kraljevica
3. Opatija
Mali nogomet (djevojčice)
1. Čavle
2. Bakar
3. Matulji
Skok u dalj (dječaci)
1. Krk
2. Rijeka
3. Delnice
Skok u dalj (djevojčice)
1. Opatija
2. Krk
3. Matulji
Bacanje loptice u dalj (dječaci)
1. Kostrena
2. Novi Vinodolski
3. Opatija
Bacanje loptice u dalj (djevojčice)
1. Novi Vinodolski
2. Kostrena
3. Čabar
Trčanje (50 metara) – dječaci
1. Opatija
2. Rab
3. Krk
Trčanje (50 metara) – djevojčice
1. Opatija
2. Čabar
3. Krk
Ivan Mellor

error: Content is protected !!