I matuljski vijećnici izglasali mjere pomoći gospodarstvu i roditeljima vrtićara

I matuljski vijećnici izglasali mjere pomoći gospodarstvu i roditeljima vrtićara

Arhiva: Matuljski vijećnici jednoglasno...

Dnevni red sastojao se od šest točaka i sve su jednoglasno prihvaćene.

Matulji – U borbi protiv koronavirusa, odnosno posljedica koje suzbijanje ove epidemije ima na gospodarstvo i ekonomski položaj stanovništva, matuljski vijećnici jednoglasno su usvojili tri nove mjere. Prva od njih je oslobađanje poduzetnika plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti i to za one objekte koji će biti obuhvaćeni zabranom rada. Druga mjera omogućila je roditeljima koji za vrijeme trajanja mjere zabrane rada nisu bili u mogućnosti smjestiti svoju djecu u Dječji vrtić i time koristiti uslugu da za vrijeme trajanja zabrane rada vrtiće ne plaćaju cijenu smještaja dok se trećom odlukom zakupcima općinskih prostora koji su pogođeni mjerama sprečavanja širenja koronavirusa i nemogu obavljati svoje djelatnosti omogućuje neplaćanje zakupa dok su mjere na snazi.

Također, jednoglasno je usvojeno izvješće o izvršenju proračuna Općina Matulji za 2019. te izvješće o izvršenju komunalnih programa.

Pomoć najranjivijim sumještanima: Općina Matulji osigurala krizni bon za pomoć socijalno ugroženim obiteljima i djeci s teškoćama

 

error: Content is protected !!