ERSTE AD

I ovog vikenda – Marunada @ Dobreć

marunada_lovran_2011-1…u Dobreću posjetitelje očekuju dva dana zabave i uživanja u marunima…
…glavne zvijezde dva dana su Mustafi i Lady luna, a u sportskom djelu ’9. Giro di Marunada’ …

Dobreć – Nakon uspješnog otvaranja u Lovranu, 38. izdanje tradicionalne fešte od autohtonog kestena – jednom riječju, ‘’Marunade’’, ovog vikenda seli u Dobreć. Tijekom dva dana posjetitelje očekuje bogat program, koji počinje u subotu, 22. listopada, u 17 sati.
Na programu fešte je pikado turnir i neke tradicionalne igre kao što je ‘’čaval va panj’’, naći će se i medica na ‘’happy houru’’, a sve će zabavljati DJ Ildo i Mustafi.
marunada_2011
U nedjelju, 23. listopada, fešta počinje već u 11 sati, a na program su Puhački orkestar Lovran, Mali čakavci i Lady luna.
Međutim, osim samog feštanja i uživanja u pečenim marunima te pripadajućim im slasticama, bit će prilike i za izgradanje viška kalorija prikupljenih na ovoj hedonističkoj manifestaciji.
Naime, u nedjelju od 9 do 16 sati vozit će se tradicionalna biciklijada ‘’9. Giro di Marunada’’ kroz stoljetne staze maruna. Vozi se kraća trasa (14 kilometara) ili duža (35 kilometara). Start je u 11 sati s lovranskog mula, a prolazi se kroz Liganj, Lovransku Dragu i šumskim putevima stiže se do cilja u Dobreću, gdje je organiziran i ručak za sudionike.
Lady Luna – Moja Bjondina

Liburnija.net: Gužva oko šanka @ Dobreć

Liburnija.net: Gužva oko šanka @ Dobreć


’9. Giro di Marunada’

’9. Giro di Marunada’


Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!