Idealna prilika za stjecanje muzičkog znanja – Glazbeni tečaj Stari put počinje u ponedjeljak @ Kastav

Spartaco Črnjarić

Spartaco Črnjarić

Radionica je namijenjena i početnicima, ali i onima s osnovnim znanjem i voljom za daljnji rad, a mogu se učiti instrumenti klavir, gitara, bas gitara, bubnjevi, harmonika, truba, saksofon, klarinet i flauta kao i pjevanje.

Damjan Grbac

Damjan Grbac

Kastav – Glazbeni tečaj ”Stari put” u organizaciji Grada Kastva i udruge Tororo održat će se od 31. kolovoza do 6. rujna, a na već etabliranom edukativnom programu znanje će djeci prenijeti renomirani glazbenici i iskusni predavači. Među njima su Damjan Grbac (bas gitara i kontrabas), Spartaco Črnjarić (gitare), Tajana Dukić (klavir), Lela Kaplowitz (pjevanje), Andy Cech (bubnjevi), Danijel Mavar (harmonika) te Tonči Trinajstić (saksofon i klarinet).

Radionica je namijenjena i početnicima, ali i onima s osnovnim znanjem i voljom za daljnji rad, a mogu se učiti instrumenti klavir, gitara, bas gitara, bubnjevi, harmonika, truba, saksofon, klarinet i flauta kao i pjevanje. Vrhunac tečaja odigrat će se u nedjelju, 6. rujna, kada će se održati završni koncert svih polaznika.

Predavanja će se održavati od 9 do 13 sati, pri čemu će se u prvom dijelu raditi individualno sa svim polaznicima, a u drugom dijelu održavat će se zajednički satovi na kojima se obrađuje skupno muziciranje, teorija – solfeggio, ritmovi, povijest glazbe, DVD prezentacije…

tororo_logo_stari_put

– Polaznici dobivaju kompletnu naobrazbu učenja instrumenta i to na individualnim satovima na kojima se uči konkretno sviranje na instrumentu ili pjevanje, ovisno o znanju polaznika, i skupna predavanja, solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje, povijest glazbe… Svakom polazniku nastava se prilagođava ovisno o njegovom znanju i zahtjevima. Polaznik dobiva materijal za samostalan rad koji mu ostaje i nakon tečaja, te je jako bitan za daljnji muzički razvoj. Namjera tečaja je da se polaznici, osim samostalnog sviranja, upoznaju još više s glazbom kroz zajedničko sviranje, druženje i komunikaciju. Na kraju tečaja svi polaznici dobivaju diplomu o uspješno završenom tečaju, kazali su organizatori, napomenuvši da svaki učenik dobiva više od 40 sati glazbene naobrazbe za cijenu od svega 500 kuna, budući da ostale troškove sufinancira Grad Kastav.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!