Idejni projekt natkrivanja Ljetne pozornice predstavljen građanima

Liburnija.net: Dio zainteresirane javnosti @ Vila Antonio

Liburnija.net: Dio zainteresirane javnosti @ Vila Antonio

Cijela Ljetna pozornica kada je natkrivena dobija izgled jedne skulpture, asocirane prirodnim i tradicionalnim elementima: listom, školjkom i barkom na jedra.

Opatija – U Vili Antonio jučer je građanima prezentiran idejni projekt natkrivanja Ljetne pozornice, rad studija SODA arhitekti. Nakon što je idejni projekt prezentiran javnosti u uredu gradonačelnika i izazvao značajan interes medija, na spomenutoj prezentaciji i šira javnost je imala priliku steći uvid u predloženo rješenje za natkrivanje jednog od simbola Opatije.

Samu prezentaciju vodio je djelatnik gradskog UO za prostorno planiranje, arhitekt Tomica Štivić, a nakon nje uslijedila je diskusija. Građani su imali konstruktivan pristup, a mahom su svi koji su se jučerašnjom prigodom aktivno uključili i verbalizirali dojmove, isticali kako je riječ napokon o, ne samo prihvatljivom za Opatiju, nego i vrlo dobrom projektu. Posebno ih je zanimao i podatak da se realizacijom ovog rješenja na području Ljetne pozornice dobija još 500 do 1000 kvadratnih metara zelene, parkovne površine; Ljetna se otvara prema parku i Vili Angiolini, zadržavajući sve svoje dosadašnje osobine, uz jedno moderno rješenje u natkrivanju koje k tome potencira kontakt s prirodom, ali i nebom, čak i kad je natkrivena, jer je dio iznad centralnog luka pokriven prozirnim materijalom. Pritom, cijela Ljetna pozornica kada je natkrivena dobija izgled jedne skulpture, asocirane prirodnim i tradicionalnim elementima: listom, školjkom i barkom na jedra. Njezin izgled u prostoru dobija oblik barke pokrivene jedrom, linijom se stapa u okoliš, otvara se prema zelenilu te usklađena s parkovnom arhitekturom svojim oblikom Opatiji donosi novi landmark, oznaku, zadržavajući kontakt s morem.

I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!