IDS Opatija: U životu postoje “gubici” koji su dobrodošli, a odlazak Vošlajera i Ravnića definitivno je jedan takav

ids logo 2017

Reagiranje članova predsjedništva gradske podružnice IDS-a Opatija prenosimo u cijelosti u nastavku teksta…

Opatija – Nakon nedavne tiskovne konferencije na kojoj su Vlado Vošlajer i Rino Ravnić javnosti obznanili svoj odlazak iz IDS-a i prelazak u redove Ive Dujmića oglasili su se i njihovi dojučerašnjii kolege iz gradske podružnice IDS-a Opatija.

Reagiranje članova predsjedništva gradske podružnice IDS-a Opatija prenosimo u cijelosti u nastavku teksta…

– Lakoća priče, kojom naši sad već bivši članovi Rino Ravnić i Vlado Vošlajer, obmanjuju javnost naprosto je nevjerojatna. Kao što je i nevjerojatna želja za ‘namirenjem osobnih apetita’ koje su tijekom proteklih mjeseci pokušali riješiti rušenjem predsjedništva Opatijske podružnice IDS-a i preuzimanjem iste. No, kako im naum nije uspio, u očajničkom pokušaju da se nametnu kao bitni sudionici političkog života i predstojećeg izbornog procesa posegnuli su za posljednjom slamkom spasa, pregazili izrečene riječi i priklonili se opciji koja ih je bila spremna prihvatiti i pritom ne pitati za cijenu obraza. Ukratko, njihova priča više liči na neku trećerazrednu tragikomediju, u koju su nažalost upleli i neke dugogodišnje članove stranke, nego na ozbiljan i društveno odgovorni rad.

Ambicija pogonjena osvetom prema bivšem poslodavcu opasna je ideja koju u IDS-u nije uspio provesti, već odlazi kod pravog trgovca i kupuje svoje mjesto pod suncem te ideju o osveti svojem dugogodišnjem poslodavcu gospodin Rino Ravnić napokon pokušava realizirati kroz najnoviju političku akviziciju. O dosljednosti svojih stavova i ‘politika koje planira provoditi’, gospodin Vošlajer našao se u dvotjednoj amneziji. Kao član predsjedništva GP IDS-a Opatija, koji je participirao u donošenju odluka o pristupanju koaliciji IDS, SDP, HSU, HNS i PGS bio je stava da im se pridružimo i krenemo zajednički stvarati drugačiju i bolju Opatiju. No, očigledno nije htio tu Opatiju stvarati samo s nama, već je kao vješti trgovac, pregovarao i s ostalim političkim strankama. Tako je primjerice svoje usluge i ideje ponudio jednoj regionalnoj stranci, no ponuda od strane aktualnog gradonačelnika očigledno je bila primamljiva pa je osobna računica prevagnula. Ovo dvoje političkih mešetara, u svojoj kratkoj karijeri IDS-ovaca, pokušalo je IDS iskoristiti za svoju osobnu promociju i interes.

U tom kratkom periodu neuspješno su pokušavali izmanipulirati mnogobrojne članove te su pritom dokazali da ne poštuju visoke demokratske standarde naše stranke. Sam Ravnić, kao i u ovom slučaju trostruki igrač Vošlajer traže svoje mjesto na političkoj sceni, ali na potpuno pogrešan način koji samo pokazuje da im je osobni interes ispred javnog. Spomenuti dvojac čim nije uspio ostvariti osobne ciljeve kroz djelovanje u IDS-u, okrenuli su se očito najboljoj ponudi, time dokazavši kako im namjere nisu plemenite već im je najbitnije kaparirati vlastite pozicije. Ovo što se događalo posljednjih nekoliko mjeseci u opatijskom IDS-u tipičan je obrazac ponašanja aktualnog gradonačelnika koji kroz razna obećanja pokušava razbijati stranke i uplitati se u visoke demokratske standarde koje njegujemo više od dva desetljeća, samo s jednim ciljem, da bi u 67. godini života ostao na vlasti. U životu postoje “gubici” koji su dobrodošli, a ovo je definitivno jedan takav, stoji u reagiranju koji potpisuje Predsjedništvo gradske podružnice IDS-a Opatija.

error: Content is protected !!