IDS-ovci protiv radikalizacije: Demetlika prozvao Vladu da dovodi u pitanje temeljne vrijednosti demokracije @ Opatija

Arhiva: Jadran Rubeša

Arhiva: Jadran Rubeša

Rubeša se zahvalio svim članovima što su jednoglasno podržali izvješće o radu podružnice u posljednjoj godini te je istaknuo da se od svih članova opatijskog IDS-a očekuje ogroman i ozbiljan doprinos u realizaciji zacrtanih ciljeva, a glavni je svakako da IDS ojača u onim sredinama gdje još nema većinu, kako bi zajedničkim snagama i radom razvijali cijelu Liburniju.

Opatija – Jadran Rubeša, predsjednik IDS-a (https://poduckun.net/foto-jadran-rubesa-nadmasio-obriena-sclaunicha-u-borbi-za-mjesto-predsjednika-ids-a-opatija/), prvi puta je u svome mandatu ”položio račune” pred svojim kolegama na izvještajnoj skupštini gradske podružnice na kojoj su uz brojne članove sudjelovali i predsjednik liburnijske zajednice podružnica Goran Šajina, te saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika kao poseban gost.
Rubeša se zahvalio svim članovima što su jednoglasno podržali izvješće o radu podružnice u posljednjoj godini te je istaknuo da je pred njima puno posla i da se od svih članova opatijskog IDS-a očekuje ogroman i ozbiljan doprinos u realizaciji zacrtanih ciljeva, a glavni je svakako da IDS ojača u onim sredinama gdje još nema većinu, kako bi zajedničkim snagama i radom razvijali cijelu Liburniju.

Demetlika je čestitao članicama i članovima IDS-a Opatije na činjenici da je IDS na području cijele Liburnije znatno ojačao, što se moglo jasno iščitati po sjajnim rezultatima na posljednjim izborima za Vijeća mjesnih odbora Opatije i izvanrednim lokalnim izborima u Matuljima.

Predsjednik Savjeta IDS-a osvrnuo se na stanje u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na početak mandata nove Vlade. Kazao je da danas ”IDS treba ne samo Istri, Liburniji i Kvarneru već i cijeloj Hrvatskoj”.

– Danas, kad Vlada svojim djelovanjem dovodi u pitanje temeljne vrijednosti demokracije, naša stranka predstavlja protutežu pokušajima radikalizacije društva i čvrst je jamac da se civilizacijski standardi koji su uspostavljeni u Hrvatskoj posljednjih godina neće srozavati.

Naglasio je da IDS nije zadovoljan radom ove Vlade, ”koja je obećala da će biti reformska i da će se zalagati za decentralizaciju, no sudeći po njihovom mlitavom startu, od decentralizacije – ništa! Dapače, Most najavljuje nova rezanja za lokalne zajednice i novi val centralizacije zemlje”.
Dodao je da IDS ne namjerava gledati sa strane. Upravo zato, kazao je Demetlika, u srijedu je IDS u Saboru uputili apel Vladi da ne ubija hrvatske regije, hrvatske gradove i općine i da ne tjera mlade ljude da se iseljavaju iz svojih sredina.

– Pozvali smo Vladu da odmah, danas, krene u proces decentralizacije, jer decentralizacija je nešto što se unatoč lošoj hrvatskoj navici donošenja odluka i zakona u zadnji tren, ne može provesti preko noći. Centralizirani sustav kakvog Hrvatska danas ima promašen, financijski neodrživ i neefikasan, a stanje u kojem se Hrvatska nalazi, ali i brojna izvješća institucija poput Europske unije, to potvrđuju iz dana u dan. U takvim okolnostima, IDS mora biti jači nego ikad, zaključio je Demetlika poručivši da se IDS sa svojim partnerima ponovno pokazao kao jedini politički zaštitnik interesa naših regija i njezinih građana, zaključio je Demetlika.

Skup je zatvorio Šajina koji se zahvalio vodstvu stranke i svim članovima na velikoj podršci te je pozvao sve članove i simpatizera IDS-a Liburnije na suradnju i jedinstvo.

Davor Žic / PodUčkun.net