IDS: Prihode Liburnia parkinga usmjeriti u standard građana i zaposlenika

parking_znak_10…Liburnia parking ostvaruje preko 2 milijuna kuna čiste dobiti godišnje…
…na kritici IDS-a našle su se i gradske vlasti – ona prethodna, ali i ova sadašnja…

Opatija – Čelnici opatijskog IDS-a Roberto Žigulić i Marin Starčić kritički su se na jučerašnjoj konferenciji za novinare osvrnuli na poslovanje opatijskog parkirališnog koncesionara, tvrtke ”Liburnia parking d.o.o.”, potkrijepivši svoje stavove i izvodima iz financijskog poslovanja firme koja ne uživa previše simpatija u opatijskoj javnosti.
Prema njihovim podacima, Liburnia parking raspolaže s oko 1.100 parkirnih mjesta, ali je do sada izdano čak pet puta više povlaštenih karata, što znači da se niti teoretski ne može pronaći mjesto za parkiranje za sve opatijske građane.
– Neki podaci su nas zaprepastili. Primjerice, Liburnia Parking ima 19 zaposlenih, a gradska tvrtka Pula parking, koja ima slične prihode, ima 37 zaposlenika. Pritom je prosječna brutto plaća u pulskoj tvrtki 8.627 kuna, u Rijeka prometu 9.121 kunu, a u Liburnia parkingu 3.419 kuna. Dugotrajna imovina Liburnia Parkinga je oko 2,5 milijuna kuna, a nemaju dugoročnih obaveza, što znači da se sva imovina financirala iz početnog kapitala ili tekućeg poslovanja. Ukupni prihodi Liburnia Parkinga kreću se u prosjeku oko milijun eura godišnje, brutto dobit između 2,4 i 2,8 milijuna kuna, što znači da čisti prihod, nakon oporezivanja, nije manji od dva milijuna kuna. Ako se tome doda i koncesija, znači da je gradska tvrtka Opatija 21 kroz deset godina, da je njoj izdana koncesija, mogla uprihodovati barem 35 milijuna kuna čiste zarade, objasnio je Starčić. Primjerice, taj bi iznos bio dostatan za pokrivanje polovice troškova izgradnje novog garažnog centra na tržnici – koji se procjenjuje na oko 70 milijuna kuna vrijednosti – a umjesto toga, Opatija 21 Grad je do sada ”koštala” oko 2,3 milijuna kuna proračunskih sredstava.
Na kritici IDS-a našle su se i gradske vlasti – ona prethodna, predvođena Amirom Muzurom, koja je opatijsku ”zlatnu koku” predala u privatne ruke, ali i ova sadašnja, koja prema mišljenju IDS-ovaca i dalje omogućuje Liburnia parkingu povlastice poput širenja parkirališne koncesije i skupih ”nultih” zona.
– Tu ima i brojnih nelogičnosti. Recimo, kraj restorana Galeb u Ičićima parking se prostire kroz tri parcele, koje su jednim dijelom i u privatnom vlasništvu opatijskih građana. Parkiralište na Dražini jednim je dijelom u vlasništvu Grada, ali drugim dijelom u vlasništvu države, a parkiralište na vaterpolskom platou u Voloskom uopće nije ucrtano, pa nije jasno kako ta područja mogu biti dio koncesije, upitao je Starčić.
Predsjednik opatijskog IDS-a Roberto Žigulić kazao je kako u ovoj priči očekuje potporu javnosti, te kako će svoje ideje IDS-ovci pokušati realizirati i kroz gradsku upravu i Gradsko vijeće.
– Velika dobit Liburnia parkinga pokazuje da u poslovanju tvrtke ima dodatnih rezervi koje bi se mogle usmjeriti na poboljšanje standarda njihovih djelatnika, ili zapošljavanje dodatnog broja ljudi s opatijskog područja. Dio dobiti mogao bi se građanima značajnije vraćati i kroz sufinanciranje socijale, humanitarnih akcija te kulturnih i sportskih događanja… Zato ćemo se i u budućnosti zalagati za stalno praćenje rada Liburnia parkinga, te aktivniju ulogu gradonačelnika i stručnih tijela Grada kako bi se iz lošeg ugovora pokušalo za građane izvući maksimalnu korist, zaključio je Žigulić.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!