Igor Lencović predsjednik LIST-a @ Mošćenička Draga

Toni Družeta, Nikica Pažin i Igor Lencović

Toni Družeta, Nikica Pažin i Igor Lencović

Nezaposlenost mladih, gašenje malog i srednjeg poduzetništva, iseljavanje stanovništva u veće gradove, čak i van Hrvatske, primarni su ciljevi kojima se trebamo pozabaviti kako bi Općinu Mošćenička Draga učinili boljim i poželjnijim mjestom za stalnim življenjem i stvaranjem novih obitelji, a ne samo poželjnom destinacijom za par ljetnih mjeseci, napomenuo je Igor Lencović.

Opatija – Potaknuti dobrim izbornim rezultatima na posljednjim lokalnim izborima i brojnim upitima građana, osnovali smo i podružnicu u Mošćeničkoj Dragi te tako zaokružili priču o prepoznatljivosti i prisutnosti Liburnijske stranke u 4 jedinice lokalne samouprave na Liburniji, kako i samo ime stranke sugerira. Podružnicu Mošćenička Draga u predstojećem četverogodišnjem mandatu voditi će diplomirani ekonomist Igor Lencović, kojem ne manjka političkog iskustva, karizme, želje i liderske proaktivnosti, kazao je na samom početku tiskovne, Nikica Pažin, predsjednik Liburnijske stranke.

Igor Lencović - predsjednik ogranka Mošćenička Draga

Igor Lencović – predsjednik ogranka Mošćenička Draga

– Najprije bih se zahvalio Predsjedništvu Liburnijske stranke na ukazanom povjerenju i prilici, da u Općini Mošćenička Draga stvorimo jednu novu snagu s osobama koji će više biti uključeni u aktivnosti oko svog ”malog mista“, nego se zamarati pitanjima državne razine, na koja ne mogu nikako ili pak jako teško utjecati. U Mošćeničkoj Dragi već je niz godina prisutna sveopća nezainteresiranost za političkom aktivnošću, mještani se jako teško uključuju, a posebice mlađi naraštaji koji bi trebali biti pokretači novog razvoja i gurati naprijed svoje mjesto te kroz svoje ideje i aktivnosti generirati prosperitet mjesta i mještana. Nezaposlenost mladih, gašenje malog i srednjeg poduzetništva, iseljavanje stanovništva u veće gradove, čak i van Hrvatske, primarni su ciljevi kojima se trebamo pozabaviti kako bi Općinu Mošćenička Draga učinili boljim i poželjnijim mjestom za stalnim življenjem i stvaranjem novih obitelji, a ne samo poželjnom destinacijom za par ljetnih mjeseci. Boljom i većom valorizacijom mnogih prirodnih ljepota i resursa ovog kraja te neotkrivenog ruralnog zaleđa, od Plominskog Zagorja do Kraja, jačati ćemo turističke aktivnosti u našem kraju, što može i usko pridonjeti povratku i doseljavanju stanovništva. Također, istaknuo bih da je potrebno oformiti i tri mjesna odbora – Mošćenička Draga, Mošćenice i Brseč – kroz koje bi mještani mogli utjecati na pojedine odluke vezane uz njihove mjesta, rekao je Igor Lencović, predsjednik podružnice Liburnijske stranke Mošćenička Draga.

Predsjednik LIST-a Nikica Pažin, istaknuo je kako se ponosi velikim brojem mlađih ljudi u stranci, koji bi trebali garantirati prosperitet stranke, ali i promicanje ”nove“ politike. Politike koja nadstranački prilazi potrebama građana i zajednice općenito, politike koja uvažava argumentirano mišljenje svakog pojedinca, politike kojoj su bitni znanje i kompetencije, a ne podobnost i pripadnost.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!