Igor Marijanović novi trener RK Zamet

vedran devicic vedran babic igor marijanovic

Pred rukometašima Zameta je utakmica 14. kola Premijer lige rukometaša u kojoj ekipa Zameta dočekuje ekipu Rudara iz Ruda. Utakmica se igra u nedjelju, 5. ožujka s početkom u 16 sati u Centru Zamet.

Rijeka – U prostoru Centra Zamet jučer je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener prve ekipe RK Zamet – Igor Marijanović te najavljena domaća utakmica protiv ekipe Rudara iz Ruda.

Pred rukometašima Zameta je utakmica 14. kola Premijer lige rukometaša u kojoj ekipa Zameta dočekuje ekipu Rudara iz Ruda. Utakmica se igra u nedjelju, 5. ožujka s početkom u 16 sati u Centru Zamet.

– Želio bi se zahvaliti trenerima Miškoviću i Matoševiću na svemu učinjenom za rukometni klub Zamet. Dali su veliki dio sebe našemu klubu te ispisali jedan lijep dio povijesti našega kluba pogotovo onim rezultatima ostvarenim u EHF kupu. Vjerujemo da će oba trenera ostati i dalje u klubu. Pred nama je vrlo važna domaća utakmica protiv ekipe Rudara kojeg smo u prvom dijelu prvenstva pobijedili i vjerujemo da ćemo, pod vodstvom novog trenera, to napraviti i u nedjelju. Postavili smo Igora Marijanovića na kormilo prve ekipe. Ima izvrsne rezultate s mlađim kadetima, aktualni je prvak Hrvatske. Dugo je u klubu i imamo veliko povjerenje u njega te isto takva očekivanja, istaknuo je Vedran Babić, direktor RK Zamet.

– Ovo je četvrta sezona rada ove Uprave i svake godine smo napravili korak više kako u sportskom i rezultatskom, tako i u organizacijskom dijelu rada kluba. Za ovu sezonu smo vjerovali da će biti najuspješnija do sada, dalo se to naslutiti i iz spektakularnih rezultata U EHF kupu. Ipak, rezultati u Premijer ligi nisu zadovoljavajući. Proljetna sezona je otvorena s četiri teška poraza računajući i onaj u kupu protiv Vidovca. Zato smo se odlučili za ovaj korak, za šok-terapiju, da se ekipa vrati na pobjednički kolosijek. Zahvaljujem se trenerima Miškoviću i Matoševiću, sporazumno smo se razišli. Ponuđene su im funkcije na drugim pozicijama u klubu te od njih uskoro očekujemo potvrdne odgovore. Također, postoji problem financiranja sporta u Rijeci. Ključni problem RK Zamet, riječkog rukometa, pa i svih ostalih prvoligaških momčadskih klubova i sportova nisu kadrovski, rezultatski i organizacijski već isključivo financijski iz čega proizlazi sve ostalo. Postoji problem dostatnosti sredstava iz javih izvora za javne potrebe u sportu, kako od Grada Rijeke tako i od strane PGŽ. Ta sredstva su nedostatna za održavanje i funkcioniranje prvoligaških pogona. 300-tinjak tisuća kuna i plaćanje jednog trenera nije dovoljno. Dugi niz godina sredstva se smanjuju. Za ovu sezonu smo ponovo dobili 1% manje sredstava iako je klub prošle godine ušao u Ligu za prvaka, ušao i uspješno igrao EHF kup nakon dugo godina i bio prvak Hrvatske u mlađim kadetima, dodao je Vedran Devčić, predsjednik RK Zamet.

– Zahvaljujem se predsjedniku i direktoru na povjerenju i ukazanoj prilici. Situacija nije idealna i treba analizirati zašto su se dogodili ti lošiji nastupi. Preuzeo sam tu zadaću i vjerujem u pomak te vjerujem da ćemo uspješno odraditi sezonu do kraja. Volim da moj rad i rezultati pričaju za mene. Skoro sam 20 godina u klubu, šest godina vodim ekipu mlađih kadeta, današnjih kadeta, višestruki smo prvaci Hrvatske. U stručnom sam stožeru hrvatske reprezentacije 2000. godište. U ova dva dana do utakmice analizirat cu protivnike i dobro se tehničko taktički pripremiti. Smatram da su igrači svjesni situacije i u nedjelju nam trebaju dva boda, rezimirao je Igor Marijanović, trener prve ekipe RK Zamet.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!