Igor Puž – Nakon najboljeg klupskog rezultata kruna svega bilo bi dovođenje WRC-a

Igor Puž

Ovi rezultati nisu samo velika stvar za naš klub već i za sam grad Opatiju čije ime klub ponosno nosi u svom nazivu, kazao je Igor Puž predsjednik AK Opatija Motorsport, koji je i sam nastupio na spomenutom natjecanju.

Opatija – Ovogodišnji Rally Opatija ostat će zlatnim slovima upisan u povijesti AK Opatija Motorsport s obzirom na to da je dugogodišnji trud sportskih entuzijasta pretvoren u stvarnost osvajanjem prvog mjesta Prvenstva Hrvatske u konkurenciji klubova, ali i prve generalke koju je osvojio Viliam Prodan sa suvozačem Zoranom Raštegorcem.

– U posljednjih nekoliko godina u samom vrhu smo hrvatskog rallya. Ove godine je to došlo do izražaja s našim vozačem Viliamom Prodanom koji je na hrvatske staze dopeljao automobil Peugeot 208 T16 R5 specifikacije. Osim Prodana, moram spomenuti i Matea Butorca, Tomasa Hrvatina i Marsela Katića, koji su također dali veliki obol ovom rezultatu, obzirom da su od četiri klase koje se boduju za PH osvojili tri klase i time potvrdili da se priča oko kluba razvija u odličnom smjeru. No, ovo nije samo velika stvar za naš klub već i za sam grad Opatiju čije ime klub ponosno nosi u svom nazivu, kazao je Igor Puž predsjednik AK Opatija Motorsport, koji je i sam nastupio na spomenutom natjecanju.

– Moram napomenuti da je jedan od najvećih talenata auto sporta mlađe generacije Edi Kuharić također ostvario izvrsne rezultate u brdskim i u formula driver natjecanjima. Ovim putem moram zahvaliti gradu Opatiji koji je Ediju dosta pomogao posljednjih nekoliko godina, dodao je Puž.

– Kao organizatori utrke Intercars Učka discipline formula driver, drago mi je da je naša suradnja s tvrtkom Intercars dobila novu nadgradnju, koja je donijela dodatnu promociju za samu tvrtku i klub. Zahvaljujem se čelnicima tvrtke Intercars koji su nam pomogli da se na Rallyju Opatija 2017. predstavimo s dodatnom posadom, ali i da se predstavimo široj javnosti s obzirom na to da je naš klub bio poseban gost najvećeg sajma automobila u regiji. Naime, na 5. Exclusive Auto Moto Showu, koji je svečano otvoren samo dan prije starta rallyja, na samom ulazu u izložbeni prostor bila su izložena naša četiri automobila, koja ne samo da su podigla atraktivnost manifestacije, već su postali i neizostavni motivi brojnih posjetitelja koji su iskoristili priliku i fotografirali se za uspomenu, dodao je Puž.

Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport

Delegacija FIA-WRC (Svjetska automobilistička federacija) boravila je nedavno u Opatiji s ciljem razmatranja mogućnosti dovođenja prestižnog svjetskog rally prvenstva u Istru, odnosno Opatiju, a Puž je u ulozi domaćina ugostio direktore FIA-e.

– Zahvaljujući Danijelu Šaškinu, koji je u nama prepoznao partnera, nedavno smo imali čast ugostiti FIA direktore i hrvatsku delegaciju Organizacijskog Odbora Croatia Rally-a i Hrvatskog Auto i Karting saveza koji su iskoristili priliku razgledati Opatiju te obaviti preliminarno upoznavanje s potencijalnim lokacijama na kojima bi se vozili brzinci. Naime, gospodin Šaškin najzaslužniji je za potencijalno dovođenje WRC-a u Hrvatsku, prepoznao je u nama ozbiljnog partnera te nam ukazao čast da uz Istru i Opatija bude dio najveće sportske manifestacije u Hrvatskoj sljedeće godine na kojoj se očekuje više od 150 tisuća gledatelja. S obzirom na to da se radi o samom vrhu u automobilističkim natjecanjima, ovo bi stvarno bila velika priča i prelijepa stvar za Opatiju, koju mi moramo iskoristi. Ono što je do sada bilo moguće vidjeti samo na televiziji, u nekim dalekim zemljama ili pak u Monte Carlu, sad je izgledno da postoji šansa da ovu vrhunsku sportsku priču uživo vidimo i na području našega grada, dodao je Puž.

Osim sportskog angažmana Puž je i politički aktivan u posljednja dva saziva gradskog vijeća u kojima je iz oporbenih redova kao predstavnik Akcije mladih dosta glasno zastupao stavove brojnih Opatijaca.

– Nakon osam godina sudjelovanja u radu opatijskog Gradskog vijeća te dva mandata na čelu mjesnog odbora Veprinac mislim da je situacija za promjene u Opatiji dobrano sazrela i da nam je trenutna situacija – sad ili nikad. Mislim da će se smjenom na čelnoj funkciji dogoditi korak naprijed, a ako ostane na starom, definitivno ćemo se vratiti dva koraka unatrag što se tiče razvoja Opatije, istaknuo je Puž pritom ne skrivajući da je često bio u političkom sukobu s aktualnim gradonačelnikom.

– Nikada nisam došao do saznanja koji su razlozi takve odbojnost sadašnjeg gradonačelnika prema meni osobno te prema Akciji mladih. Nikada prije Dujmićevog mandata na čelu grada nismo bili u politici, a prilikom ulaska u mjesni odbor po prvi put se našla neopterećena ekipa koja je spremno prionula poslu za svoje mjesto. Mislim da je naš najveći problem bio što nikada nismo klimali glavom i dizali ruke na njegove prijedloge, već smo za svaku točku, ako je bila dobra podržali, a ako ne s razlogom bili protiv. Međutim, on je naučen na neke druge načine vladanja, koji meni nisu bili prihvatljivi i ja se nadam da će na ovim izborima tome doći kraj, dodao je Puž.

Iako su nam kapitalni objekti bili potrebni, brojni građani ne znaju da se iza toga kriju dugogodišnja kreditna zaduženja koja ćemo morati vraćati. Mislim da je ovo trebalo puno racionalnije napraviti, i da se moglo puno jeftinije proći. Smatram da nam KTC Gervais u ovom obliku nije trebao. Trebala nam je velika multifunkcionalna dvorana koja bi bila pogodna za održavanje eventa različitih profila, dok će se KTC u budućnosti pokazati kao veliki promašaj koji će jako opterećivati gradski proračun i neće opravdati svoje postojanje, napomenuo je Puž uz napomenu da su biračima poruke slali osam godina.

– Ove godine okupili smo nove, mlade i kvalitetne osobe koje su nam se pridružile u borbi za drugačiju Opatiju te ovim putem stanovnike Opatije da poklone svoje povjerenje tim mladim ljudima na čelu s kandidatom za gradonačelnika Robertom Kurelićem. Nadam se da su birači shvatili kakvu Opatiju želimo, a ako smatraju da im ovakvo stanje u Opatiji odgovara, onda neka tako i ostane, rezimirao je Igor Puž.

Nikola Cvjetović / PodUČkun.net

error: Content is protected !!