Imao je ozbiljnu kliničku sliku i upalu pluća, ali se oporavio – Rijeka ima prvog izliječenog pacijenta od koronavirusa

Mogao bi biti otpušten tijekom idućeg tjedna, nakon čega ide 15 dana u samoizolaciju.

Rijeka – Prvi pacijent zaražen s koronavirusom u Rijeci je izliječen, rekao je ravnatelj KBC-a Davor Štimac danas za HRT. Kazao je kako od osam oboljelih u našem gradu, troje ih je u bolnici, a izliječeni pacijent imao je i vrlo ozbiljno stanje.

– Jedan od te trojice, prvi pacijent, imao je poprilično ozbiljnu kliničku sliku s tipičnim znakovima Covid infekcije, upalu pluća. Danas smo dobili drugi negativni test za njega i očekujem da bi tijekom idućeg tjedna trebao biti otpušten. Nakon toga ide 15 dana u samoizolaciju kod kuće tako da budemo skroz sigurni. To je odlična informacija jer je pacijent s ozbiljnom kliničkom slikom izliječen, rekao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka za HTV.

Dodao je kako jedan dio bolnice, odnosno nekoliko izdvojenih zgrada, riječki KBC priprema u svrhu pojačane mobilizacije zdravstva.

– Od danas zgrada Klinike za neurologiju postaje prostor u koji će se smještati bolesnici koji trebaju ići na respirator, ako to bude potrebno. Još smo izdvojili jedno zgradu Klinke za otorinolaringologiju i zgrada Klinke za infektologiju za bolesnike koji su simptomatski, ali nemaju potrebu za respiratorom. Želimo ovim mjerama u potpunosti odvojiti bolesne od zdravih i biti spremni da ako bude veći broj bolesnika, kao što je to slučaj u nekim zemljama, da budemo spremni, da imamo spremne respiratore i da se ne iznenadimo. Svi na neki način moramo biti spremni na mogućnost preraspodjele, uvjeti rada će biti drugačiji nego što su bili do sada i na to moramo biti spremni, rekao je Štimac za HTV.

 

error: Content is protected !!