Imenovana nova Uprava Liburnia riviera hotela

lrh_logo_sm…zbog neslaganja s Gradom oko prostornih planova, rekonstrukcija hotela Zagreb i dalje je na čekanju…
…ove godine zaposleno je dvadesetak osoba, dok će u naredno vrijeme ta brojka narasti za 150 novootvorenih radnih mjesta…
…za naredno razdoblje planirane su investicije od 80,0 do 100,0 milijuna kuna…

Opatija – Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora najveće opatijske hotelske kuće, Liburnia riviera hoteli, imenovan je novi predsjednik uprave kao i članovi uprava.
Dosadašnja uprava koja je brojila dva člana, proširena je na pet članova. Tako je, predsjednikom nove Uprave imenovan Igor Šehanović, dok su za članove izabrani Giorgio Cadum, Daria Skansi, Dino Hrelja i Robert Ferlan, umjesto dosadašnja dva člana – Kristijana Staničića i Mirjane Mogorović.
U dopisu kojeg potpisuje novi predsjednik Uprave Igor Šehanović najavljeno je snažno jačanje efikasnosti poslovanja i financijske snage LRH, a financijska efikasnost povećana za 100%. U prvih 7. mjeseci 2011. LRH je povećala efikasnost poslovanja mjerenu kategorijom neto dobit + amortizacija dakle, stvorenim novcem iz poslovanja, u odnosu za isti period u 2010. godini za 100%, a ovakav trend se pokušava zadržati do kraja 2011. godine.
hotel_kvarner1
U 2011. godini LRH je uložila oko 5,0 milijuna kuna, a za 2012. godinu, u LRH planiraju uložiti oko 35,0 milijuna kuna u rekonstrukciju, nadopunu hotelskog proizvoda, tržišno repozicioniranje, uređene plaža i fasada, nadopunu opreme, održavanje… Investicijama će biti obuhvaćeni hotel Ambasador, vila Ambasador, Hotel kristalna dvorana i terasa Kvarner, hotel Kristal, hotel Bristol i hotel Marina. Za 2013. godinu LRH analizira tržište, formira hotelski proizvod i pravi studije isplativosti za investicije od oko 80,0 – 100,0 milijuna kuna.
– LRH je spremna odmah u hotel Zagreb uložiti 60.000.000 kuna i zaposliti 40 radnika. Formirali smo proizvod, obavili pregovore s tour operatorima i ostalim poslovnim partnerima, napravili investicijsku studiju i osigurali novac. Nažalost Grad Opatija na naš upit i iskazanu spremnost za ulaganjem dao je negativan odgovor. Naime, na lokaciji hotela Zagreb urbanističkim planom predviđen je kongresni centar. Po našem mišljenju koje je temeljeno na stručnoj analizi lokacije i tržišne isplativosti investicije ne postoji niti jedan valjan argument za izgradnju kongresnog centra na lokaciji hotela Zagreb. Slijedom prethodnog i na veliku nesreću i žalost građana Opatije i LRH hotel Zagreb će do daljnjeg ostati sramota za sve nas i derutna građevina na centralnoj poziciji najljepše šetnjice na Jadranu, stoji u dopisu kojeg potpisuje novi predsjednik uprave Igor Šehanović.
Snažno jačanje efikasnosti poslovanja i financijske snage LRH osnovna je poluga za konzervativnu politiku financiranja investicija koju primjenjuje LRH. Politika financiranja investicija će rezultirati niskom zaduženosti LRH , visokom likvidnošću i solventnošću. Prethodno će bitno smanjiti rizike za LRH te otvoriti mogućnost za još snažniji investicijski ciklus koji će osigurati stabilan dugoročni razvoj LRH.
lrh_hotel_ambasador
Tijekom, 2011. godine, navode u dopisu, u LRH je zaposleno oko 20 novih radnika. U periodu od 2011-2016. LRH će zaposliti oko 150 novih radnika. U tom cilju LRH je potpisala ugovor o suradnji s Ekonomskim fakultetom iz Rijeke, a Hotelijerskom fakultetu iz Opatije je ponuđena dugoročna suradnja i tri objekta u Lovranu za stvaranje kampusa koji bi služio za provođenje praktičnog dijela nastave. Osim toga LRH je hotelijerskom fakultetu iz Opatije ponudila i svoje najbolje direktore i šefove kao demonstratore u praktičnoj nastavi.
Također, u dopisu je iskazana spremnost na važnu ulogu u razvoju destinacije Opatijske rivijere, a LRH je Gradu Opatiji i ostalim Općinama opatijske rivijere te većim hotelskim subjektima s Opatijske rivijere predložio izradu strateškog razvojnog plana destinacije (Master plan) i stvaranje destinacijske kompanije za provedbu Master plana te razvoj destinacije. LRH se nada da će svi subjekti prepoznati složenost i važnost sustavnog razvoja destinacije te se aktivno uključiti u isti. LRH kao razvojno orijentiran, financijski efikasan i stabilan te najveći hotelski subjekt na Kvarneru u potpunosti je spreman dati puni doprinos razvoju Kvarnera i Opatijske riviere. Samo suradnjom svih bitnih subjekata u kreiranju realnih planova razvoja i izvršenjem istih možemo zajedno izgraditi najbolju turističku destinaciju na Jadranu.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!