Info

Dva para Marti, dva urednika i dva uvodnika...

Dva para Marti, dva urednika i dva uvodnika…

Informacije ljudima!
Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Informacija je moć.
(stara međunarodna izreka)

Power to the People [Moć ljudima]!
(John Lennon)

Jedini logični zaključak gore postavljenog silogizma bio bi – informacije ljudima. To je upravo i ideja vodilja portala Liburnija.net – pružiti relevantne informacije iz ove regije njenom stanovništvu, i to ”prvi na Liburniji”. Nemamo namjeru, poput lokaliziranih varijanti Woodrowa Wilsona, vraćati Liburniju Liburnima (i to ne samo zato što je taj ilirski narod odavno nestao), već ćemo stanovnicima liburnijskih gradova i općina – Kastva, Matulja, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage – ”vratiti” informaciju, odnosno osigurati ”punomoć” za bolje i potpunije razumijevanje svoje sredine.

Hrabro ćemo ”krenuti gdje još nitko nije“, i za Vas otvoriti još neistraženi prostor elektronskih medija na Liburniji, te kreirati internetski informacijski servis o liburnijskom kraju namijenjen, u prvome redu, njegovim građanima.

U širenju informacije računamo i na Vašu podršku. Ako vam se ideja i njena realizacija svidi, nadamo se da ćete proširiti informaciju o našem postojanju, ali i da ćete Vi nama pružiti povratne informacije o onome što se događa oko Vas, i onome što Vas zanima. Ako Vam se, pak, ne svidi ni ideja ni njena realizacija, informirajte nas i o tome kako da to ispravimo.

U informatičkoj eri, svakodnevne, brze i relevantne informacije, nisu povlastica, već nužnost. Potražite svakodnevno svoju svježu porciju informacija na portalu Liburnija.net, i prvi na Liburniji saznajte ”što se to, kvragu, događa”!

Vidimo se na Liburnija.net!

Davor Žic, glavni urednik

Svekoliko čitateljstvo,

evo i nas na mreži. I to u neuobičajenom izdanju s dva uvodnika. Obzirom da je glavni urednik bio ”dug” i ”nerazumljiv” ja ću se potruditi da u ovom paralelnom uvodniku objasnim ”priču” – kratko i pametno!

U prijevodu s hrvatskog ”kratki” i ”pametan” uvodnik slijedi u nastavku!

Dragi Vi onputa,
prišlo je vreme da i naš kraj napokon bude na internete. Va oven celen šušure od razneh mediji, općini i gradi upravo smo se mi ćapali dela i odlučili se štorije dopovedat na oven portale. Bit će tu čuda štorija i oneh ”od kunelići” i oneh ”zaspraven”. Štorije od mićeh judi, barkajoli, pituri, profešuri, muzikanti (da se užanca ne zatare, op.a.)… Za storit ovaj portal rabilo je čuda dobre voji. Taj del smo storili (trdo spreda, op.a.) i Liburnija.net je pred Vami. Ovisti portal je tu za seh Vas! Na nan je da pišemo, a na Van da čitate. I nemojte ča zamerit…

Krepat ma ne molat!
(stara domaća izreka)

Nikola Cvjetović / Liburnija.net