Inokorespondenti CUO Opatija IV IK 10 – Generacija 1989/1990. obilježila 30 godina od mature

Uvijek nastoje organizirati proslavu “okruglih” obljetnica, a pripremaju se slijedeće godine organizirati 30+1 godinu mature kako bi uspjeli okupiti i one koji su ove godine bili spriječeni.

Opatija – Generacija maturanata IV. IK10 razreda ponovno nedavno se ponovo okupila u Opatiji se sastala usprkos nesvakidašnjim okolnostima kojih smo ovih dana svjesni. Nije bilo lako uskladiti termin s trenutnom situacijom i mjerama opreza zbog koronavirusa, ali upornost se isplatila.

Tako su se, u manjem broju, okupili Baljak (Pažanin) Jasmina, Basan (Sirotnjak) Senka, Čabrić Goran, Lalošević Sanja, Manojlović Gordana, Matković Saša, Nikolac Tomislav, Polić (Erdeljac) Jasmina, Slavić (Ropac) Sanja, Sinčić (Pejatović) Nataša, Škorić Andreja, Škrinjar (Tači) Lorena i Želalić (Bradičić) Vesna te razrednica prof. Ivančić Loredana.

Iako zbog Corone nisu mogli u školske klupe, okupili su se u obližnjem opatijskom restaurantu i u ugodnoj atmosferi proveli veselu večer. Uz spominjane svih učenika razreda, onih koji su se uspjeli odazvati i onih koji su nažalost bili spriječeni, večer je protekla uz puno anegdota iz školskih klupa i zajedničkih putovanja, i puno, puno smijeha. Godine prolaze, ali neka se sjećanja ne mogu zaboraviti pa tako ni nezaboravno maturalno putovanje u Španjolsku koje se produžilo (na radost svih maturanata) još jedan ekstra dan zbog kvara autobusa u Francuskoj! I tako, kroz smijeh, večer se produžila do ranih jutarnjih sati….

Ovo im nije prvo okupljanje, a vjerujemo niti zadnje. Uvijek nastoje organizirati proslavu “okruglih” obljetnica, a pripremaju se slijedeće godine organizirati 30+1 godinu mature kako bi uspjeli okupiti i one koji su ove godine bili spriječeni. Kako su sami istaknuli da su posebna generacija, obilježena velikim promjenama još od završetka mature (osamostaljenje Hrvatske) pa do današnjih dana (Corona story).

error: Content is protected !!