Inspektor Martin i banda puževa oduševili klince @ Villa Antonio

Premijeru novog programa Festivala Opatija, filmskog programa za djecu u Villi Antonio, otvorio je prvi hrvatski nezavisni dugometražni animirani film ”Inspektor Martin i banda puževa”.

Opatija – Superpoznati i superslavni inspektor Martin, u društvu svoje bande puževa, imao je čast otvoriti novi program Festivala Opatija – matineju dječjih animiranih filmova koja će se svake druge nedjelje održavati u prostoru Ville Antonio. Jučer je pustolovinama Martina i njegovih pomoćnika u borbi protiv opakog Stanka te ostalih kriminalaca na maloj pitoresknoj livadi svjedočilo pedesetak opatijske djece, dokazavši da interesa za ”crtane matineje” itekako ima.

– Zadovoljni smo posjetom za prvi puta, no pokazalo se da ima doista velikog interesa za ovaj program, te da će nam u budućnosti – kako broj djece bude rastao – biti potrebna jedna kvalitetna kino-dvorana, kazao je Aleksandar Monar, zadužen za koordinaciju filmskog programa u Festivalu.

Sljedećeg tjedna najmlađe Opatijce očekuje predstava za djecu ”Ružičasta sanjarica” u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, a za dva tjedna ponovno je na redu filmska matineja uz sinkronizirani crtani film ”Čudovišna priča u Parizu”.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!