Investitorima garaže na Slatini ultimativni rok

garaza_sm…konačan rok za rješenje spora 1. listopad…
…Grad spreman i na raskid ugovora…

Opatija – Razrješenje sukoba između investitora garaže na Slatini, čiji se završetak čeka već više od dvije godine, te izvođača radova koji su u sporu s investitora zbog (navodnih) milijunskih dugovanja, na sebe je preuzeo Grad Opatija koji se danas oglasio priopćenjem.
– Ako investitori garaže Slatina – tvrtke ”Szeviep” i ”Slatina Garaža” te izvođač radova ”Osijek Koteks” do 1. listopada ne obavijeste Grad Opatiju da su postigli rješenje svoga međusobnog spora, Grad Opatija raskinut će ugovor s investitorom, stoji u izjavi gradonačelnika Ive Dujmića.
Takvu je odluku Grad donio nakon današnjega sastanka s predstavnicima investitora i njegovih kreditora, Veleposlanstva Republike Mađarske u Hrvatskoj te izvođača radova, koji je završio bez rezultata. Sastanak, kojem je domaćin bio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, bio je jedna u nizu aktivnosti kojima je Grad pokušao omogućiti rješenje spora između investitora i izvođača, kako bi bio prekinut zastoj u izgradnji prve opatijske javne garaže.
– Prema prvotnom ugovoru, garaža je trebala biti dovršena 2008. godine. Nakon triju aneksa, rok je u konačnici pomaknut do 1. travnja ove godine. Procijenjeno je da je raskid ugovora manje zlo za javni interes i perspektivu dovršetka garaže od nastavka postojeće situacije, u kojoj se ne nazire rješenje problema prouzročenog sporom Szeviepa i Osijek Koteksa, zaključuju u Gradu.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!