Ipak može bez kredita? Dujmić povukao rebalans i odluku o zaduženju s dnevnog reda Vijeća @ Opatija

Novi obrat u priči oko proračunske rupe nastale slabijom prodajom imovine od ambiciozno postavljenog plana dogodio se neočekivano, svega dan nakon što je gradonačelnik Dujmić najavio kako će agumentirati pred Vijećem potrebu za zaduženjem i kako očekuje da će dobiti podršku vijećnika.

Opatija – Dan nakon što je gorljivo branio potrebu da Grad Opatija podigne kredit od 20 milijuna kuna kojim će popuniti rupe u proračunu, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić u potpunosti je odustao od namjere novog zaduženja.

Tako je gradskim vijećnicima poslao dopis kojim ih obavještava kako će s dnevnog reda sljedeće sjednice Vijeća, koja se održava u utorak 31. srpnja, povući sve točke vezane uz rebalans i kreditno zaduženje.

– U rujnu ću predložiti Gradskom vijeću donošenje odluke o raspisivanju natječaja za prodaju zgrade sadašnjeg dječjeg vrtića, jer će nova pedagoška godina započeti s radom u novootvorenom objektu, a prodaja ove nekretnine planirana je u važećem proračunu Grada Opatije, kojeg je Gradsko vijeće usvojilo 14. prosinca prošle godine. Sukladno predloženom, predložit ću izmjenu proračuna Grada Opatije za 2018. godinu i visinu kreditnog zaduženja, naveo je Dujmić u dopisu.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!