Iranski veleposlanik Mohammad Reza Sadegh i organizatori World Halal Day-a posjetili Opatiju

iranski_veleposlanik_mohammad_reza_sadegh_halal_day_opatija_01

Povod posjeti i sastanku je organizacija World Halal Daya 2016. (WHD), manifestacije koja će se odvijati od 2. do 4 studenoga, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Opatija – Delegaciju Veleposlanstva Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj koju je predvodio veleposlanik Nj.E. Mohammad Reza Sadegh, u pratnji drugog savjetnik u Veleposlanstvu Islamske Republike Iran Mohsen Soltani Tehrani jučer su ugostili predstavnici grada Opatije. Povod posjeti i sastanku je organizacija World Halal Daya 2016. (WHD), manifestacije koja će se odvijati od 2. do 4 studenoga, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Uz gradonačelnika Dujmića na sastanku su bili još i organizatori WHD-a Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje HALAL kvalitete te Muhamed Mandžić , voditelj Odjela za certificiranje i turizam u Centru za certificiranje HALAL kvalitete, zatim Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije, Mladen Sinožić, direktor gradske tvrtke Opatija 21 i Goran Pavlović, menadžer za kongresni i turizam u TZ Opatija.

U izjavama koje su nakon sastanka dali medijima, gradonačelnik Ivo Dujmić naglasio je da će Opatija u studenome biti domaćin World Halal Day-a, za što su već pripremljeni neki opatijski restorani i hoteli, koji imaju i Halal certifikat te izrazio nadu da će i ovaj događaj biti još jedan primjer dobre suradnje.

NJ.E. Mohammad Reza Sadegh, veleposlanik Irana naznačio je da postoji veliki interes subjekata iz zemlje koju predstavlja za sudjelovanje na WHD-u. On je zahvalio na podršci koju je manifestacija dobila od Grada Opatije i nekoliko ministarstava.

Rukovoditelj Centra za certificiranje HALAL kvalitete Aldin Dugonjić, uz zahvalu Gradu Opatiji na potpori u organizaciji WHD-a, u izjavi dodaje da bi WHD Hrvatsku trebao otvoriti prema trenutno najviše rastućim tržištima. On je pozvao gospodarske i turističke subjekte da u studenome posjete sajamski dio manifestacije WHD (koja će imati sajamski i konferencijski dio). Organizatori očekuju veliki broj delegata na sajmu iz većeg broja zemalja, među njima iz Turske, Irana, Katara, Kuvajta, Indonezije, Malezije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, europskih zemalja, ali i Australije.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net