Istraživanje energije boja i prirode – Miljenka Šepić predstavila se izložbom Livade @ Kastav

Izložba „Livade“ Miljenke Šepić ostaje otvorena do 14. srpnja i može se razgledati svakoga dana od 11 do 13 i 17 do 20 sati.

Kastav – Izložba „Livade“ poznate matuljske slikarice Miljenke Šepić otvorena je proteklog vikenda u Galeriji sv. Trojice, kao četvrti dio izložbenog programa Kastafskog kulturnog leta u ovoj godini.

Slikarica se predstavila svojim ciklusom djela nastalim kao produkt istraživanja energije boja i energije prirode 2015. godine.

– Ova slikarica svoje nadahnuće za stvaranje slika nalazi u prirodi promatrajući krajolik koji je okružuje. Sva njezina djela su prožeta prirodom jer nastaju u prirodi, odnosno na livadi u sjeni stabla. Djela nisu produkt puke slučajnosti i trenutne inspiracije, već su prožeta istraživačkim radom. Umjetnica svoja djela stvara tako da unaprijed odredi spektar boja, kompoziciju i format slike te raspored biljaka koje slika u prirodnoj veličini. Posvećena je pažnja upravo onim biljkama koje susrećemo na livadama i koje prve niknu u proljeće, stoji u objavi na stranicama Grada Kastva.

Šepić uz boju naglasak stavlja u odnosu svjetla i sjene kako bi cjelokupni dojam nastalog djela upravo prenosio energiju prirode. U djelima nastalim 2015. godine kao produkt istraživanja, umjetnica koristi kombinaciju žute, crvene i plave boje za stvaranje podloge.

– Promatrajući djela iz ciklusa Livade može se zapaziti određeni redoslijed predočen na platnu, a to je format, podloga, ritmični raspored bilja zelene boje te vješto oblikovani potezi kista, istaknuto je u objavi.

Izložba „Livade“ Miljenke Šepić ostaje otvorena do 14. srpnja i može se razgledati svakoga dana od 11 do 13 i 17 do 20 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!