ITF 51. Internacionalni turnir veterana privukao više od 140 natjecatelja @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Na turniru je sudjelovalo ukupno 112 muškaraca i 32 dame raspoređenih u dobne kategorije od 40+ do 80+ godina! Iscrpan izvještaj pročitajte u nastavku teksta…

Opatija – ITF 51. Internacionalni turnir veterana održao se u periodu od 24. do 29. kolovoza na terenima tenis kluba Opatija i Kvarnera u Rijeci. Sudjelovalo je ukupno 144 tenisačica i tenisača iz 22 zemlje: Austrije, BiH, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Luksemburga, Makedonije, Nizozemske, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Slovačke, Turske, Ukrajine, Južnoafričke Republike, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

U odnosu na prošlu, jubilarnu 50. godinu, smanjili smo takmičenje za dvije dobne skupine, što je rezultiralo i nešto manjim odazivom takmičara, a time i nešto manji prihod od kotizacija igrača. U startu je prijavljeno preko 200 sudionika preko ITF-ove stranice, ali je nakon roka za prijavu uslijedio velik broj otkaza. Od članova našeg kluba igrali su Marija Kusanović, prošlogodišnja pobjednica u 60+; Vera Kučić, Vinko Deković, Igor Lovrinov, dr. Rene Puharić, Flego Igor i Davor Kostelić. Problem prijavljivanja naših tenisača te izostanak tenisača iz ostalih hrvatskih klubova, je visoka kotizacija od 80 eura. Zbog pravila međunarodne teniske federacije ITF London ne možemo našim igračima umanjivati kotizaciju, istaknuo je Miloš Vrenc ispred TK Opatija.

Lijepo vrijeme i dobra organizacija karakteristika su ovogodišnjeg turnira. Prva tri dana igralo se u Opatiji i na Marčeljevoj Dragi na terenima TK Kvarner. Manjak jednoga igrališta osjetio se u dinamici turnira u Opatiji, tako da se u četvrtak zadnji meč odigrao iza pola noći. Turnir je završio u petak 29. kolovoza u kasnim popodnevnim satima.

50_medunarodni_turnir_veterana_tenis_opatija_2014_2

Karakteristika turnira je i mali broj prijavljenih dama, tako da su u nekim kategorijama igrale samo tri tenisačice. Formalno nije bilo niti kategorije 80+ za tenisače, ali smo zbog našeg člana gospodina Vinka Dekovića, uz suglasnost glavnoga suca, napravili zasebnu kategoriju i ako su bili samo dvojica prijavljenih takmičara. Moramo naglasiti i odličnu suradnju te pomoć u kontaktima s ITF-om od strane predsjednika HTSV-a, pojasnio je Vrenc.

Gospoda su se takmičila u 8 dobnih skupina i po skupinama su pobjednici: Dan Mihai Groza (Rumunjska) 40+; Massimo Cudini (Italia) 45+; Stefan Samweber (Njemačka) 50+; Zsolt Szekerenyes (Mađarska) 55+; Franco Brino (Italia) 60+; Valentin Raus (Rumunjska) 65+; Peter Peczely (Mađarska) 70+; te Giorgio Rohrich (Italia) u 75+. Dame su se takmičile u 6 dobnih skupina i pobjednice su: Liselot Prechtel (Nizozemska) 45+; Petra Danzinger 50+; Daniela Colombo (Italia) 55+; Radomila Martinicova (Češka Republika) 60+; Nadia Beluzzi (Italia) 65+; te Ruhan Esen (Turska) 70+. Odigrani su susreti i u dvije kategorije parova kod tenisača i pobjednici su par Loibl/Sulzbacher (Austrija) 50+ i par Ranghi/Rohrich (Italia) 60+. Kod dama odigrani su susreti u samo jednoj kategoriji 55+ i pobjednice su par Beluzzi/Zoppi (Italia). U mix parovima odigrani su susreti u 3 kategorije i pobjednici su:Groza/Groza (Rumunjska) 40+; Kostelić/Šutalo (Hrvatska) 50+; te Oehlesen/Volstaedt (Njemačka) 60+. Glavni sudac turnira bio je gospodin Zlatko Kamber iz Zagreba, a pomoćni suci bili su svi iz našeg kraja i to Anton Činko, Mateo Papić, Davor Benić, Ivan Gudelj i Robert Biljan.

Vrenc je napomenuo da je odrađen veliki posao, da je organizacija bila dobra, da je većina takmičara bila zadovoljna. Primjedbe su se odnosile na satnicu odigravanja mečeva, što nije u našoj ingerenciji, ali im se nastojalo što više izaći u susret. Osjetio se manjak jednoga igrališta, ali je ove godine iznajmljeno manje terena na Marčeljevoj Dragi.

– Financijski smo stabilizirali turnir, ali bi u sljedećem razdoblju trebalo iznaći sponzore za premošćenje načina nagrađivanja, ustanoviti nagradni fond od 5000 eura i riješiti se jalovih odnosa sa hotelijerima, rezimirao je Vrenc i najavio naredni ITF 52. Internacionalni turnir veterana koji će se održati od 22. do 28. kolovoza 2016.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!