ITV svima, a ne samo njima @ Opatija

akcija_mladih_lesinger_kurelic…Kurelić – hoće li uzeti od stipendija i porodiljinih naknada kako bi financirali svoju propagandu?…
…Lesinger – internetska televizija treba pratiti sve javne događaje…

Opatija – Internetska televizija, projekt video-vijesti koji se financira iz gradskog proračuna, trebao bi služiti svim građanima Opatije, a ne samo gradonačelniku i gradskim dužnosnicima. Smatraju to predstavnici Akcije mladih, koje su svoje tvrdnje potkrijepili i argumentima na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Liburnija.net: Robert Kurelić i Tomislav Lesinger

Liburnija.net: Robert Kurelić i Tomislav Lesinger


– Ako se projekt već financira novcima svih građana, dakle i nas iz oporbe i glasača koji nas podržavaju, onda bi njegova zadaća trebala biti da poprati sve događaje od javnog značaja, a ne samo one na kojima se pojavljuju gradonačelnik i njegova svita. Međutim, nisu spomenuti niti fešta Markove na Veprincu, ni fešta za Prvi maj, ni Rock de Leprinejšn, ni fešta i otvorenje joga na Tošini koje je posjetio velik broj građana. Također, Liburnicon, o kojem su izvijestili svi domaći mediji, uključujući i HTV, nije ni spomenut na internetskoj televiziji, kazao je član AM Tomislav Lesinger
U svom obraćanju Vijeću prije nekoliko mjeseci, gradonačelnik Ivo Dujmić izjavio je kako je internetska televizija odgovor na ”neistinitu sliku koju pruža portal Opatijo bajna”, što je dalo povoda za nove reakcije Akcije mladih.
– Portal “Opatijo bajna” oporbeni je projekt koji se financira isključivo iz naših sredstava, a počeo je s radom 1. svibnja kako bismo imali prostor za promociju svojih ideja i projekata koji nisu dobili dovoljnu vidljivost u pisanim medijima i gradskom listu. Ako je internetska televizija odgovor na naš portal, kao što je to u Vijeću izjavio gradonačelnik Dujmić, zašto se ona ne financira iz sredstava stranaka vladajuće koalicije, nego je svi građani ovog grada kroz proračun plaćaju osam tisuća kuna mjesečno, odnosno gotovo 100 tisuća kuna godišnje. Priprema se rebalans proračuna, te će biti zanimljivo vidjeti hoće li se u uvjetima financijske krize oduzeti novac od stipendija i porodiljinih naknada kako bi se i dalje financirao projekt internetske televizije, zaključio je član predsjedništva Akcije mladih Robert Kurelić.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!