Iva Karlić u juniorskoj rukometnoj reprezentaciji

Iva Karlić

Iva Karlić

Igračica je prve ekipe ŽRK ”Zamet“, u kojoj je najmlađa, a prve je rukometne korake napravila u RK ”Liburnija“ Opatija kod trenerice Višnje Hrmić i trenera Ronalda Ribarića. Iva je maturantica Hotelijersko-turističke škole u Opatiji, trenutno se priprema za maturu, a već krajem lipnja čekaju je daljnje faze priprema za Europsko prvenstvo.

Opatija – Iva Karlić pozvana je u hrvatsku žensku juniorsku rukometnu reprezentaciju te je ”odradila“ prvu fazu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo, koje se od 23. srpnja do 2. kolovoza održava u Španjolskoj. Igračica je prve ekipe ŽRK ”Zamet“, u kojoj je najmlađa, a prve je rukometne korake napravila u RK ”Liburnija“ Opatija kod trenerice Višnje Hrmić i trenera Ronalda Ribarića. Iva je maturantica Hotelijersko-turističke škole u Opatiji, trenutno se priprema za maturu, a već krajem lipnja čekaju je daljnje faze priprema za Europsko prvenstvo.

iva_karlic_2015_rukomet_reprezentacija (1)

– Rukomet treniram još od šeste godine, trenirala sam u Opatiji sve do 2011. godine, kada sam prešla u ”Zamet“. Igrala sam na pozicijama vanjskog i srednjeg vanjskog te pivota, a na mjestu pivota igram i danas. Od 2013. godine igram za prvu ekipu ”Zameta“. Prvi put sam bila pozvana u kadetsku reprezentaciju prošle godine, nakon čega je uslijedilo još nekoliko poziva, te sada za juniorsku reprezentaciju. Prvi dio priprema smo odradili u Dugom Selu, a slijede još pripreme u Zadru, Delnicama i Umagu. Bilo je odlično, kolegice koje dolaze iz klubova iz cijele zemlje su super, a sa svakim okupljanjem sve se više sprijateljujemo. Naravno, uvijek je pomalo naporno, ali ne žalimo se, čast je i veliki uspjeh igrati za reprezentaciju, istaknula je Iva.

Na pitanje kako uspijeva uskladiti školske i sportske obveze, objasnila je kako mladi sportaši prilično dobro usklađuju obveze, jer su od malih nogu naviknuti na red i rad te dobru raspodjelu vremena ako žele sve stići. Nerijetko je prije podne imala treninge, poslije podne nastavu, a navečer još jedan trening. Police Ivine sobe krase mnogobrojne medalje i pehari, a posebno je ponosna na osvojene treće mjesto na državnoj završnici u kategoriji kadetkinja te na nedavno osvojeno drugo mjesto u Prvoj ligi.

– Ženski rukometni klub „Zamet“ postigao je najveći uspjeh u povijesti kluba i jako sam ponosna što tu igram i dio sam te izvrsne ekipe. Dvoumim se između studija kineziologije u Zagrebu i predškolskog odgoja u Rijeci, ali bilo bi mi drago da ostanem u Rijeci i u „Zametu“, kazala je Iva.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!