Ivan Cerovac izabran za predsjednika Savjeta mladih @ Opatija

Arhiva: Ivan Cerovac @ Villa Antonio

Arhiva: Ivan Cerovac @ Villa Antonio

Osnovne zadaće Savjeta mladih jesu da to tijelo predlaže odluke gradskom vijeću koje svojim sadržajem zastupaju interese mladih.

Opatija – Na nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Opatije za novog je predsjednika Savjeta mladih jednoglasno je izabran kandidat Ivan Cerovac, dok je za zamjenika izabran Ivan Vidaković.

– Gradonačelnik Ivo Dujmić u svom je obraćanju nazočne članove Savjeta mladih podsjetio da je Savjet mladih tijelo koje je osnovano kako bi imalo savjetodavnu funkciju gradskom vijeću, s ciljem aktivnijeg uključivanja mladih u javni, politički život. Osnovne zadaće Savjeta mladih jesu da to tijelo predlaže odluke gradskom vijeću koje svojim sadržajem zastupaju interese mladih; također, jedna od uloga Savjeta jest i poticanje suradnje mladih iz drugih gradova, odnosno zbratimljenih gradova, pa je gradonačelnik odmah i pozvao članove opatijskog Savjeta mladih da kontaktiraju i povežu se sa mladima iz opatijskih zbratimljenih gradova. Isto tako, gradonačelnik je pozvao mlade da se uključe u osmišljavanje programa i sadržaja koji će se odvijati u budućem Kulturno-turističkom centru, u kojem je planiran poseban prostor za mlade, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama grada.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!