Ivan Jakovčić predstavio prvu autorsku knjigu Parfait: Htio sam raditi za našu Istru

 Jakovčić je još jednom zahvalio svima na dolasku, posebno je zahvalio svom „najboljem EP Timu“ koji ga je svakodnevno pratio u radu te zaintrigirao prisutne pokazavši sam kraj knjige koji kaže: „To be continued…“.

Rovinj – „Pet godina je u ovoj knjizi sažeto, dokumentarne stvari i ono što se u Hrvatskoj ne zna. Zato sam odlučio objaviti ovu knjigu, da ljudi imaju priliku vidjeti što je Nino iz Istre radio za našu zemlju u Europskom parlamentu. Zaista je puno sadržajnog posla zahvaljujući mom timu i meni bilo u Europskom parlamentu“, kazao je Ivan Jakovčić na nedavnoj promociji svoje prve autorske knjige „Parfait“! (op.a. fr. savršeno!) u Rovinju.

Zahvalivši se svima na podršci sve ove godine, Jakovčić se pred brojnim uzvanicima osvrnuo na knjigu koja odražava njegove glavne aktivnosti i postignuća proteklih pet godina, tijekom 8. saziva (2014.-2019.) Europskog parlamenta.

Govoreći o najznačajnijim trenutcima u svojoj karijeri europarlamentarca,  Jakovčić je naveo da je na dnevni red Parlamenta uspio staviti čak 8 točaka, poput Rezolucije o Srebrenici, Proglašenja Dana Europe nacionalnim blagdanom te Zabrane nacističkih i fašističkih simbola u cijeloj EU. Osvrnuo se i na rad oko jadransko-jonske makroregije, a kao jednu od svojih najvećih pobjeda omogućio je proizvođačima Terana u Hrvatskoj korištenje imena Teran.

– Netko tko dolazi iz male Istre i male Hrvatske, ako zaista to želi i odluči, unatoč toj velikoj prepreci može jako puno napraviti. A ja sam htio naučiti kakva je Europa, kako razmišlja krajnja ljevica, kako krajnja desnica, htio sam i znao sam da mogu nastaviti raditi za našu Istru, i to su bili i više nego dovoljno motivi da pet godina ne popuštam, već maksimalno radim. Također, htio sam se uvjeriti da se mogu nositi s najozbiljnijim političarima i temama u Europi – zato sam uvijek bio toliko aktivan, kazao je Jakovčić, a sve je to dovelo do službenih rezultata koji ga svih pet godina svrstavaju među najaktivnije zastupnike u Europskom parlamentu, od njih 751.

Naglasio je da se u ovom mandatu aktivno bavio i pitanjima važnim za Sjevernu Irsku, Maltu, Sloveniju, Poljsku  i Španjolsku.

Jakovčićevom predstavljanju knjige prethodili su kratki pozdravi gradonačelnika Rovinja Marka Paliage, koji je istaknuo da je Istrijanima iznimno bitno imati svog čovjeka u Europskom parlamentu, voditelja Lokalnog ureda i dugogodišnjeg suradnika Vilija Rosande, koji je istaknuo da „raditi za Nina sve ove godine nikada nije bilo rutinski, već uvijek izazovno i uzbudljivo, jer Nino je takav čovjek, on djeluje srcem, znanjem i iskustvom“.

Još svega nekoliko dana aktualni istarski župan, a potom novi zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego prisjetio se početka Jakovčićevog mandata prije pet godina kazavši da se „od samog početka snašao kao riba u vodi, i tako nastavio do samog kraja, na što je Istra ponosna“ te zahvalio Jakovčiću na svim razgovorima i pomoći. Jakovčićev kolega u Europskom parlamentu, zastupnik Jozo Radoš Jakovčićevu bitku za Teran nazvao je impresivnom, kazavši da je „Nino učinio sve što je bilo u njegovoj moći i ostvario najveću pobjedu među svim hrvatskim zastupnicima“.

Na kraju, Jakovčić je još jednom zahvalio svima na dolasku, posebno je zahvalio svom „najboljem EP Timu“ koji ga je svakodnevno pratio u radu te zaintrigirao prisutne pokazavši sam kraj knjige koji kaže: „To be continued…“.

error: Content is protected !!