Ivan Močinić putuje na Svjetsko prvenstvo u Brazil

Ivan Močinić

Ivan Močinić

Iako je bilo Riječana koji su nastupali na velikim natjecanjima, Močinić je pozivom za Brazil ušao u probrano društvo u kojem se nalaze tek legendarni Pero Radaković te Miloš Hrstić i Ive Jerolimov.

Rijeka – Veznjak Rijeke Ivan Močinić našao se na popisu 23 imena na koja izbornik reprezentacije Niko Kovač računa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Iako zbog ozljede gležnja nije konkurirao za utakmicu u kojoj je Hrvatska golovima Ivana Perišića porazila Mali, Močinić je odličnim nastupima u Prvoj HNL i Europi skrenuo pažnju na svoj potencijal i postao tek četvrti igrač Rijeke koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Prije otprilike mjesec dana samo se nasmijao na konstataciju da se počne spremati za Brazil. Danas, san zvan Svjetsko prvenstvo za veznjaka Rijeke Ivana Močinića počeo se pretvarati u javu.

Čestitari na svakom koraku i lijepe želje za dobar nastup u Brazilu dočekale su prvog igrača Rijeke koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu za reprezentaciju Hrvatske, odnosno tek četvrtog u povijesti kluba nakon Pere Radakovića, Miloša Hrstića i Ive Jerolimova.

– Za mene je to bio veliki šok, iznenađenje, kao uostalom i kada sam dobio poziv za ovo prvo okupljanje. Što se sve dogodilo? Izbornik je rekao imena četiri igrača koja neće putovati u Brazil, zahvalio im se što su dio ove momčadi. Tada sam tek shvatio da sam među onima koji idu na Svjetsko prvenstvo i teško je uopće opisati sve osjećaje koji su me prolazili. Jesam li se uštipnuo da se probudim ako sanjam? Nisam, odmah su došli ostali suigrači čestitati pa sam znao što se događa i mojoj sreći nema kraja – uz svoj zarazni osmijeh objašnjava Ivan Močinić.

– Svaki trening sa suigračima kakve ja trenutno imam je jedno veliko iskustvo, prilika za učenje novih stvari koje će mi sigurno koristiti u budućnosti… Na početku sezone sam se borio da budem na klupi. Onda je došla Europska liga, pa Kup, prvenstvo i na kraju ovaj poziv na Svjetsko prvenstvo koji je kruna jedne prelijepe sezone.

Čestitke su Močinićev mobitel dolazile su do kasno u noć, a odlazak na spavanje s otvaranjem Svjetskog prvenstva protiv Brazila u mislima, zasigurno je poseban osjećaj.

– Nisam još o tome razmišljao. Ima deset dana do prvenstva a možda se i svi dojmovi nisu posložili pa nisam ni svjestan ovoga što se događa. Treba ići polako, dobro se pripremiti a onda razmišljati o otvaranju – ističe Močinić nadajući se da na Mudnijalu neće biti samo promatrač s klupe.

– Bilo bi nešto posebno nastupiti i samo minutu. Međutim, i ovo je velika stvar, privilegija je biti dio ove momčadi i na meni je da se maksimalno trudim. Stariji igrači pomažu savjetima, pričom na svakom treningu, vrhunski su profesionalci i ja mislim da sam se odlično uklopio. Prognoza plasmana? Najvažnije je da prođemo skupinu iako neće biti lako protiv Brazila, Meksika i Kameruna – zaključio je Ivan Močinić.

Iako je bilo Riječana koji su nastupali na velikim natjecanjima, Močinić je pozivom za Brazil ušao u probrano društvo u kojem se nalaze tek legendarni Pero Radaković te Miloš Hrstić i Ive Jerolimov. Radaković je obilježio Svjetsko prvenstvo u Čileu 1962. godine čuvenim pogotkom u četvrtfinalu protiv SR Njemačke, Hrstić i Jerolimov nastupili na Mundijalu u Španjolskoj 1982. godine, a Močinić dobio priliku dobio priliku postati prvi igrač Rijeke od neovisnosti koji će nastupiti na velikom natjecanju za reprezentaciju Hrvatske.

Sretno Močo!

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!