Ivan Tancabel novi dječji gradonačelnik

dgv_novo-1…u svojoj je kampanji najavio da želi poboljšati kvalitetu života djece u gradu, više sportskih programa, bržu izgradnju kina kao i klub za mlade…
…ove godine Dječje gradsko vijeće Grada Opatije slavi deset godina rada…

Opatija – Ivan Tancabel novi je dječji gradonačelnik. Većina malih vijećnika od njih ukupno 22 glasalo je za učenika 7.a razreda opatijske Osnovne škole na konstituirajućoj sjednici VIII saziva Dječjeg gradskog vijeća u Vili Angiolini 9. lipnja.
Ivan je vijećnik već četiri godine, a u svojoj je kampanji najavio da želi poboljšati kvalitetu života djece u gradu, više sportskih programa, bržu izgradnju kina kao i klub za mlade jer djeca njegove dobi nemaju adekvatna mjesta za izlazak.
Prošle je godine sudjelovao na dječjem skupu o siromaštvu u organizaciji međunarodne organizacije Eurochild u Belgiji. U izborima za dječjeg gradonačelnika kandidirali su se i Dorotea Memeti, Kelli Nikolac, Leon Tuna i izabrani Ivan Tancabel, a na pobjedi su mu čestitali dogradonačelnik Ernie Gigante Dešković, ravnatelj škole Fredi Glavan i stručna suradnica za odgoj i obrazovanje Grada Opatije Marta Berčić.
Ove godine Dječje gradsko vijeće Grada Opatije slavi deset godina rada u kojih je dječja participacija u našem gradu dostigla vrlo visoku razinu. Pismo čestitke upućeno je iz Saveza Društava Naša djeca, a postavljena i prigodna izložba s fotografijama svih dosadašnjih saziva DGV-a. Sjednici su prisustvovali i mnogi mali vijećnici prijašnjih saziva, a prigodna proslava najavljena je za listopad kada se obilježava dječji tjedan.

Liburnija.net: Nagrađeni za najdječje djelo - Ivan Tancabel, Sara Sušanj i Ivana Vidas s Gordanom Grgurinom iz Crvenog križa

Liburnija.net: Nagrađeni za najdječje djelo - Ivan Tancabel, Sara Sušanj i Ivana Vidas s Gordanom Grgurinom iz Crvenog križa


Sjednici su prisustvovali novoizabrani vijećnici DGV-a koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji. U novi su saziv DGV-a izabrani Karlo Brckan i Luka Vrkić iz 4.a, Lucija Deranja i David Stefanović iz 4.b, Luka Brajan i Kelli Nikolac iz 4.c, Katja Knežević i Petra Peloza iz 5.a, Laura Selihar i Luka Uzelac iz 5.b, Stella Hrvatin i Tadeja Klanac iz 5.c, Josip Mersnik i Dino Žigulić iz 6.a, Antonio Cetin i Larisa Šimunović iz 6.b, Neven Maglica i Dorotea Memeti 6.c, Enni Puhar i Ivan Tancabel iz 7.a, Ani Slosar iz 7.b, Hana Ćehaja i Sara Delibegović iz 7.c te učenici iz Osnovne škole “V.C. Emin” iz Lovrana koji stanuju na području grada Opatije Leon Tuna iz 5.b i Matija Matasović iz 7.a.
Na Sjednici je izabran i projekat na kojem će vijećnici raditi tijekom svog mandata, pa je tako većinom glasova izabran projekat Mediji i djeca – javne kampanje.
Na kraju Sjednice ravnateljica Crvenog Križa Gordana Grgurina dodijelila je nagrade u akciji Najdječje djelo učenici 7.a razreda Ivani Vidas za nesebičnu pomoć novom učeniku te vijećnicima DGV-a Ivanu Tancabelu i Sari Sušanj koji su prikupili 900 potpisa kao prilog Republike Hrvatske kampanji Europske unije za borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti.
Liburnija.net: Novi saziv Dječjeg gradskog vijeća @ Opatija

Liburnija.net: Novi saziv Dječjeg gradskog vijeća @ Opatija


Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!