Ivanka Mihalić iz Tuliševice najbolja u kuhanju repe

repa-fazol…Liganj se i ove godine pokazao kao maleno mjesto za veliku feštu…
Liganj – Ivanka Mihalić iz Tuliševice osvojila je prvu nagradu na natjecanju u kuhanju repe, koje se održalo u sklopu tradicionalne proslave blagdana Rokove u Lignju.
Na ovogodišnjem natjecanju u kuhanju autohtonog domaćeg jela u organizaciji Udruge ”Ognjišće” sudjelovao je rekordan broj domaćica s područja Lovranšćine, njih čak 24.
Uz Ivanku Mihalić čiji je ”pijat” zaslužio najvišu ocjenu žirija, nagrađene su još i Anita Matković te Dora Mihalić (umjesto koje je nagradu preuzeo njezin sin Pino), također iz Tuliševice.
– Kaže se Mala gospa – mala repa i Vela gospa – vela repa. Repa i fažol je naše domaće jelo, a u mnogim obiteljima se doma kiseli repa koja je nekako u ovo doba godine pri kraju te je treba u ovom periodu potrošiti. Na taj način došlo je do ideje da se započne s održavanjem ovog natjecanja koje je uvršteno u program proslave Rokove, kazao je Đino Martinčić iz Udruge ”Ognjišće”.
Liganj se i ove godine pokazao kao maleno mjesto za veliku feštu, te je osim samih domaćica koje su odmjerile snage na natjecanju u kuhanju repe s fažolom, u degustiranju autohtonog domaćeg jela sudjelovao i velik broj posjetitelja. Ovogodišnja proslava Rokove privukla je tijekom tri dana brojne stanovnike Lovranšćine te njihove goste koji su mogli uživati u bogatom programu koji je ponudio niz sportskih, zabavnih te gurmanskih sadržaja.
Ivan Mellor / Marino Maljavac / Novi list

Similar articles

Pijača pokla dela

12 years ago