“Ivica i Marica”: opera-bajka za sve generacije ove subote na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Po prvi puta uživo pred publikom, upravo na opatijskoj Ljetnoj pozornici, posjetitelji će biti u prilici pogledati originalnu produkciju „Ivice i Marice“ prema slavnom predlošku braće Grimm…

Opatija – Ove subote, 12. lipnja u Opatiju dolazi opera-bajka „Ivica i Marica“, još jedna glazbeno-scenska poslastica iz Minimini ciklusa Zagrebačke filharmonije za sve generacije!

Po prvi puta uživo pred publikom, upravo na opatijskoj Ljetnoj pozornici, posjetitelji će biti u prilici pogledati originalnu produkciju „Ivice i Marice“ prema slavnom predlošku braće Grimm, u verziji njemačkoga opernog majstora Engelberta Humperdincka. Redateljica Petra Radin, opatijskoj publici poznata iz mnogobrojnih predstava za djecu koje nasmijavaju i odrasle, za ovu je priliku okupila prvorazredni tim kreativaca – vrhunske soliste predvodi operna diva, mezzosopranistica Martina Tomčić u ulozi Vještice, tu je Zbor Zvjezdice; Zagrebačkom filharmonijom dirigira maestro Dawid Runtz, a koreografiju je osmislio Igor Barberić. Ova verzija „Ivice i Marice“ bliska je i aktualna – strašna Vještica djeci otima glazbu i glasove i tako priziva teško razdoblje koje su u protekloj godini proživjeli mnogi umjetnici i kulturnjaci. Međutim, ljudski duh i nepresušna kreativnost i umjetnost nikada ne mogu utihnuti upravo zahvaljujući djeci, Ivici i Marici.

Festival Opatija poziva sve ljubitelje klasične glazbe, a posebno novu, mlađu publiku, da dođu u subotu s početkom u 21:30 sati na Ljetnu pozornicu i u opuštenoj atmosferi tople večeri pogledaju originalnu glazbeno-scensku produkciju „Ivica i Marica“!

Cijena ulaznice je 80 kuna, dok uz obiteljski popust (3 ulaznice i više), cijena ulaznice iznosi 60 kuna. Popust se može ostvariti isključivo na blagajnama Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati.

Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama, uz napomenu da, uz razmak u gledalištu i dezinfekciju ruku, mjere NE UKLJUČUJU Covid putovnice i dr. „Covid potvrde“.

error: Content is protected !!