Ivo Dujmić predstavio kandidate za zamjenika: U kampanji ga prate Vera Šantić i Emil Priskić @ Opatija

vera santic ivo dujmic emil priskic

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je predstavio kandidate za zamjenike, Dujmić je rekao i kako je spremna i nezavisna lista za Gradsko vijeće koju će on predvoditi, te kako će kandidati uskoro biti predstavljeni javnosti.

Opatija – Vera Šantić i Emil Priskić kao zamjenici pratit će opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića u nezavisnoj kandidaturi za treći mandat na čelu Opatije. Vera Šantić, rođena Aničić, relativno je novo ime na političkoj sceni Opatije, dok je Priskić prilično poznat javnosti – zamjenik predsjednika NO Opatije 21 bio je protukandidat Viktoru Peršiću na izborima za predsjednika SDP-a prije četiri godine, kada su mu stranački kolege prigovorili da je ranije bio član PGS-a i HDZ-a.

– Interes građana i rad na razvoju Opatije su iznad bilo kojeg stranačkog predznaka. Zato sam početkom ovog mjeseca napustio SDP, kazao je Priskić na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je Dujmić predstavio kandidate za svoje zamjenike.

Uz političku, Priskić je ostvario i poduzetničku karijeru, a istaknuo je da će se zalagati za problematiku obrtništva i poduzetništva u Opatiji, te da će se funkciju zamjenika gradonačelnika obavljati volonterski kako bi i dalje ”dijelio neizvjesnost na tržištu s obrtnicima i poduzetnicima”.

– Plaće zamjenika gradonačelnika velik su trošak za Grad, oko 300 tisuća kuna godišnje brutto, odnosno 1,2 milijuna kuna u četiri godine. Svoju plaću preusmjerit ću u nabavku besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola s područja Opatije, objasnio je Priskić. Na novinarsko pitanje znači li to da će raditi posao zamjenika gradonačelnika ”za nula kuna”, kazao je kako će primati naknadu za volonterski rad u iznosu od pet tisuća kuna.
Vera Šantić kazala je kako dolazi iz realnog sektora, te da ima dugogodišnje iskustvo u tvrtkama koje su se bavile izvođenjem građevinskih radova.

– Prije gospodina Dujmića svi gradonačelnici su obećavali, ali bez konkretne realizacije, i upravo zbog toga sam se odlučila pridružiti mu se i aktivirati, jer sam sigurna da će sve započete projekte privesti kraju, kazala je Šantić.

Ivo Dujmić kazao je kako je u kampanju za treći mandat ušao sa željom da završi započete projekte, te da u tome ima podršku brojnih građana Opatije. Na pitanje koliki mu je budžet za predstojeću kampanju te kako će financirati troškove, Dujmić je kazao kako na izbore izlazi ”u koaliciji s građanima”, te da očekuje donacije.

– Prema zakonskim propisima, sve uplate i svi troškovi bit će javno predstavljeni, svi donatori navedeni. Planiram za kampanju podignuti i kredit kod poslovne banke, i sam snositi dio troškova. I kad sam bio kandidat stranke, isto sam tako radio, zaključio je Dujmić.

Davor Žic / PodUčkun.net