Izabrano novo vodstvo Planinarskog društva “Opatija”

pd_opatija_izborna_2013 (1)

Nova predsjednica, Mirjana Brumnjak, istaknula je da će glavne točke njezina rada biti daljnje rješavanje pitanja vezanih uz Planinarski dom “Poklon” i dovršetak Opatijske planinarske obilaznice, a pokušat će poboljšati i prezentaciju Društva u javnosti, nastaviti raditi na pomlađivanju Društva.

Opatija – Na nedavno održanoj izbornoj skupštini, u velikoj dvorani opatijske Vile Antonio, izabrano je novo vodstvo Planinarskog društva “Opatija”. Novom je predsjednicom Društva postala njegova dugogodišnja članica i tajnica u proteklom mandatnom razdoblju Mirjana Brumnjak, a izabran je i novi Izvršni odbor u sastavu: Boris Božić, Tomislav Dijan, Igor Eterović, Ivana Eterović, Mišel Kinkela, Dolores Mance, Boris Petrić, Ratomir Raukar.

Novi članovi Nadzornog odbora su Milivoj Filipović (predsjednik), Dubravka Dijanić i Vesna Sanković, a Suda časti Damir Barić (predsjednik), Boris Načinović i Boris Rumac. Pred brojnim je članovima dosadašnji predsjednik PD-a “Opatija” Damir Barić ukratko predstavio aktivnosti Društva u proteklom mandatnom razdoblju, namjerno ne stavljajući naglasak na ostvarene izlete i pohode, već ističući brojne ostale aktivnosti koje i među samim članstvom ostaju često nezamijećene. Napomenuo je da je na početku njegova mandata Društvo bilo u teškoj situaciji, ali da je vodstvo uspjelo ostvariti glavni cilj koji si je zadalo – omasoviti članstvo. Osim toga osigurane su prostorije za rad (Društvo ih dijeli s Hrvatskim časničkim zborom), donesen je novi Statut, radilo se na uređenju i sanaciji Planinarskog doma “Poklon”, vodila se sustavna briga o edukaciji članova (npr. vodički i markacistički tečajevi, mala i opća planinarska škola, tečaj korištenja GPS-a), osmišljena je i u velikoj mjeri dovršena Opatijska planinarska obilaznica i dr.

Barić je napomenuo kako se najviše ponosi činjenicom da su uspjeli postići zdrave odnose u Društvu, stvoriti uvjete za intenzivniju socijalizaciju članova i ojačati njihovu međusobnu povezanost, a posebno je naglasio rad s najmlađima. Na samome kraju zahvalio je dosadašnjem vodstvu i svim članovima, izrazivši želju da će se u narednom razdoblju povećati broj članova koji su aktivnije uključeni u njegov rad, te čestitao novoj predsjednici.

Mirjana Brumnjak istaknula je da će glavne točke njezina rada biti daljnje rješavanje pitanja vezanih uz Planinarski dom “Poklon” i dovršetak Opatijske planinarske obilaznice, a pokušat će poboljšati i prezentaciju Društva u javnosti, nastaviti raditi na pomlađivanju Društva i stvaranju jačih veza među članstvom, poticati edukaciju stručnog kadra, jačati suradnju s drugim institucijama i udrugama te nastaviti s ostalim tekućim aktivnostima (izleti, radne akcije itd.).

[nggallery id=771]

Ivana Eterović / Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Milivoj Filipović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net