Izašao novi broj školskog lista "Pod Učkom"

skolski-list-knjiznicarka-prof-milena-sandalj…list je rezultat zajedničkog rada učenika i nastavnika…
…o temama obrađenim u školskom listu govorili su najmlađi novinari…

Opatija – Novi broj školskog lista “Pod Učkom” promoviran je u knjižnici Osnovne škole “R.K. Jeretov” u Opatiji 10. lipnja. List je rezultat zajedničkog rada učenika i nastavnika koji su slikama i riječima zabilježili značajne događaje i zanimljivosti u protekloj školskoj godini.
Novost je da je ovogodišnji Školski list izašao u digitalnom obliku, tako da će čitatelji moći u e-obliku na web stranicama škole čitati čak 90 stranica novog 41. broja lista “Pod Učkom”.
promocija-skolskog-lista
Novine su kreirali učenici članovi novinarske grupe pod vodstvom urednice i lektorice mr. sc. Milane Međimorec i voditeljice novinarske grupe prof. Jelene Matušan te članovi Multimedijalne grupe pod vodstvom prof. Saše Bačića.
O temama obrađenim u listu govorili su najmlađi novinari Katja Knežević, Kristijan Tončić, Petra Peloza, Stella Hrvatin, Luka Županović, Laura Jeletić te njihova starija kolegica Katarina Mance.
– Naš školski list ima dugu tradiciju, a nekoliko posljednjih godina uz tiskano izdanje obrađivan je i u digitalnom obliku. Ovaj broj odlučili smo objaviti kao e-knjigu koju čitatelji mogu listati na internetu. Digitalni oblik ima svoje prednosti i nedostatke, a prednost ovog lista je veći broj stranica i brzina objavljivanja. Treba istaknuti da se list napravljen u ovom obliku uvijek može tiskati, što ćemo po potrebi i činiti, kazao je ravnatelj Fredi Glavan, koji je cvijećem zahvalio na trudu u stvaranju lista školskoj knjižničarki prof. Mileni Sandalj, voditeljici novinarske grupe prof. Jeleni Matušan, voditelju multimedijalne grupe prof. Saši Bačiću te urednici lista mr.sc. Milani Međimorec.
Školski list možete pogledati na ovom linku!

Liburnija.net: Urednica školeskog lista Milana Međimorec i ravnatelj Fredi Glavan @ RKJ Opatija

Liburnija.net: Urednica školeskog lista Milana Međimorec i ravnatelj Fredi Glavan @ RKJ Opatija


Kristina Tubić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net