Izbor Kraljice Riječkog karnevala otvara sezonu Pusta u Rijeci

Najhrabrije kandidatkinje će u pratnji svojih karnevalskih grupa odmjeriti snagu svojim scenskim nastupom, pokazati poznavanje karnevalske tradicije te šarmom i duhovitošću osvojiti srca publike.

Rijeka – Početak Riječkog karnevala i uvodna priredba Izbor Kraljice Riječkog karnevala ove godina zakazana je za 17. siječanj u Dvorani mladosti s početkom u 20 sati.

Najhrabrije kandidatkinje će u pratnji svojih karnevalskih grupa odmjeriti snagu svojim scenskim nastupom, pokazati poznavanje karnevalske tradicije te šarmom i duhovitošću osvojiti srca publike. Kandidatkinja koja se najbolje snađe pridružit će se Meštru karnevala i postati 25. predstavnica Riječkog karnevala.

Sa svojim zlatnim plaštem buduća kraljica će imati puno posla, jer će tijekom cijele godine pohoditi različita karnevalska događanja u Rijeci i okolici, pa i šire – u Hrvatskoj i u inozemstvu. Uz izbor Kraljice tradicionalno se nagrađuje i najbolji scenski nastup karnevalskih grupa u pratnji svake kandidatkinje.

Nakon proglašenja nove Kraljice Riječkog karnevala Gradonačelnik Rijeke predaje ključeve Meštru karnevala i peto godišnje doba službeno počinje na oduševljenje tisuće maškara, jer od tada oni vladaju gradom.

error: Content is protected !!