[IZBORI 2021] Zelena koalicija za E.K.O. Matulji – lista broj 3 !

Zelena koalicija za E.K.O Matulji je jamstvo mještanima ove Općine u ispunjenju ovog programa koji je realan u normalnim proračunskim gabaritima i konačno potreban Općini Matulji.

Matulji – Zelena koalicija za E.K.O. Matulji na izbore 16. svibnja izlazi s programom utemeljenim na 3 ključne točke, a to je Ekonomija, Kultura i Okoliš, odnosno 15 točaka programa koji će biti temelj rada vijećnika ove koalicije u budućem Općinskom vijeću.

U području EKONOMIJE i gospodarstva težište programa je na uspostavi Gospodarskog vijeća, kao snažne spone između naših gospodarstvenika i Općine Matulji, osnivanje Start-up-a omogućuje stručnu potporu poduzetnicima početnicima. Gospodarsko vijeće i Star-up trebaju zajedno kroz edukaciju doprinijeti uspješnijem povlačenja novaca iz Europskih fondova.

U području razvoja poduzetničkih zona, kao najvažnijeg generatora cjelokupnog razvoja općine Matulji, predlažemo model raspolaganja zemljištem kroz institut prava građenja koji je povoljan za poduzetnike, a lokalnoj samoupravi ostavlja veću mogućnost kontrole nad zemljištem radnih zona.

Konačno, od buduće izvršne vlasti tražit ćemo uspostavu potpune transparentnosti općinske uprave, u domeni planiranja, a posebice trošenja proračunskih sredstava.

U pogledu programske točke KULTURA naglasak će biti na programu izgradnje Zajedničkog Doma za umirovljenike cijele Liburnije, kao projekta svih liburnijskih jedinica lokalne samouprave u suradnji sa Županijom. Imamo predviđenu lokaciju u Voloskom definiranu prostorno-planskom dokumentacijom, a želimo stvoriti sinergiju i zajedništvo cijele Liburnije u projektu koji se uz pomoć EU fondova može kvalitetno, brzo i financijski povoljno napraviti na radost mještana treće životne dobi.

Nadalje, na području sadašnjeg Doma Permani želimo stvoriti multifunkcionalan centar s različitim sadržajima, od dnevnog boravka za seniore, prostora za javne potrebe, prezentacije, sportske i kulturne sadržaje ali i prostor za naše najmlađe.

Imamo veliku lokaciju u općinskom vlasništvu, ne želimo više gledati onakav zapušteni prostor!!

Na području očuvanja OKOLIŠA i ekologije ponosni smo što smo u prošlom mandatu vodili u Općini Matulji projekt uvođenja novog sustava gospodarenja otpadom, realizirali preko 35.000.000,00 kuna iz EU fondova, sanaciju Osojnice, izgradnju reciklažnog dvorišta i nabavku spremnika. Ponosni smo s ostvarenim rezultatima te se želimo zahvaliti i našim sumještanima koji su u potpunosti prihvatili novi sustav i smanjili količinu odbačenog otpada za 50%.

U sljedećem periodu aktivnosti će biti usmjerene na programu sufinanciranja zbrinjavanja azbestnog pokrova te sufinanciranja projektne dokumentacije za instaliranje sunčanih elektrana na matuljskim krovovima radi većeg iskorištavanja ovog obnovljivog potencijala energije.

Konačno, Zelena koalicija svojim će aktivnostima u sljedećem mandatu staviti naglasak na prostornu zaštitu lokacije Osojnice, kao neprimjerene lokacije na izgradnju kompostane, što je i potvrdila peticija preko 250 mještana ove Općine. Od tvrtke Komunalac želimo operativnog partnera ove Općine, na njihovoj lokaciji u budućnosti ne smije biti industrije koja će ugroziti zdravlje mještana.

Zelena koalicija za E.K.O Matulji je jamstvo mještanima ove Općine u ispunjenju ovog programa koji je realan u normalnim proračunskim gabaritima i konačno potreban Općini Matulji.

Lista broj 3 i program Zelene koalicije za E.K.O. Matulji je potreban da se čuje u budućem Općinskom vijeću, tražimo podršku birača u realizaciji ovog programa.

error: Content is protected !!