Izdana lokacijska dozvola za POS stanove @ Opatija

opatija1….stanovi će se graditi na lokaciji iznad bivše javne gradske vage….
…gradit će se ukupno 48 stanova, a mogli bi biti dovršeni krajem iduće godine…

Opatija – Lokacijska dozvola za stanove koji će se na području Grada Opatije graditi u okviru POS programa, odnosno društveno poticane stambene izgradnje je izdana, a krajem rujna trebala bi započeti njihova izgradnja.
– Grad će otkupiti stanove za 38 obitelji sa ”socijalne liste” i dati ih njima u najam. Kako se gradi 48 stanova, ostalih deset ponudit ćemo na kupnu putem modela poticajne stanogradnje, na temelju liste koja je stupila na snagu u kolovozu 2009. godine. Međutim, prije realizacije još ćemo jednom provjeriti obje liste, da utvrdimo je li došlo do kakvih promjena u odnosu na situaciju po kojoj su liste sastavljene, kazao je na tiskovnoj konferenciji opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.
Grad je za otkup stanova koje će dati u najam već osigurao financijska sredstva u iznosu od 14,5 milijuna kuna, i već po završetku ljetne sezone započet će s izgradnjom infrastrukture, dok će sve daljnje korake poduzimati investitor, a to je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama APN. Lokacija na kojoj će biti izgrađeni nalazi se na području Tošine, točnije iznad objekta popularno nazvanog Javna vaga, a osim stanova bit će izgrađene i podzemne garaže, ali i osigurana nadzemna parkirališna mjesta.
– Očekujemo da će tijekom svibnja biti dovršen glavni projekt, te da će on biti potvrđen u lipnju. Nakon toga APN mora raspisati natječaj za izvođače, a ako sve bude u redu, moglo bi se s izgradnjom početi na jesen ove godine, te završiti do kraja iduće godine, kazao je pročelnik za komunalni sustav Miljenko Ujčić.
Slijedeća stambena izgradnja sličnog tipa planira se na području Opriča.
tosina_pos
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!