Izlet u Miami: Sloga između aktualne vlasti i HDZ-a?

Opatijska turistička budućnost?

Opatijska turistička budućnost?

Opatija – ”Mi pohvaljujemo napore gradonačelnika, Ive Dujmića, da pronađe način oživljavanja naše turističke destinacije, dakle Opatije, ali kroz posjet Miami Beachu nameće se nekoliko pitanja” – započeo je današnju tiskovnu konferenciju Nikica Pažin ispred Akcije mladih, NL Nikice Pažina i NL Amira Muzura.
”Prvo, uopće koji je cilj putovanja? Ako je cilj povećati broj turista u Opatiji zašto onda Direktorica TZ Opatije, Jasna Doričić Sanković, nije prisustvovala putovanju na sajam – ”Seatrade cruise shipping convention”. Drugo, da li to znači da će Opatija izvršiti zaokret i sve svoje resurse prilagoditi za ovakav vid turizma?
Nameće se pitanje, o kojem ne želimo ni razmišljati ni pomisliti da bi to moglo biti istinito. Da li je posjet Miamiu iskorišten za promociju svoje privatne firme koja se bavi snabdijevanjem mega jahti i cruisera? A, ujedno i savjetnik za nautički turizam Antonio Poščić – Bebi, koji također ima svoju firmu (koja se bavi nautikom i turizmom) je s Gradonačelnikom na putu u Miami” – rekao je Nikica Pažin.
Također, nameće se pitanje, ako je posjet sajmu gospodarske naravi zašto onda nisu na put išli veliki poslovni subjekti kroz koje bi Grad Opatija mogla izvući pozitivan učinak?, dodao je Robert Kurelić, zamjenik predsjednika Opatijskog ogranka Akcije mladih.
Nakon brojnih pitanja i kritika upućenih na adresu aktualne gradske vlasti, oporbeni vijećnici pohvalili su suradnju koalicijske vlasti s HDZ-om.
Naime, pohvaljujemo napore koalicijskih partnera posebice IDS kada su se složili da savjetnik za nautički turizam upravo bude Antonio Pošćić, član HDZ-a. Da li to znači da iz svojih redova nisu imali stručnu osobu ili je to dio političkog folklora – glas za ”nas” je glas za HDZ. Jer znamo koliko je IDS, ali i ostali članovi aktualne vlasti napadali sve što radi HDZ – rekao je Nikica Pažin.
Ovaj put košta otprilike 3000 dolara po osobi, da li se za te novce u gradu moglo pripremiti i organizirati nešto za građane ili ćemo na sreću nas svih skupa imati prepune ulice turista iz plovećih hotela. U svakom slučaju pratiti ćemo realizaciju ovoga projekta koja je skupo plaćen, a građanima poručujemo da se probude. – završio je svoje izlaganje Nikica Pažin.
Igor Puž, Robert Kurelić, Nikica Pažin i Marko Orešković

Igor Puž, Robert Kurelić, Nikica Pažin i Marko Orešković


Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net