Izložba “Crnilo sipe” @ Yacht club Opatija

opatija_hotel_ambasador

Potaknut je svime što promatra, objektima, različitim elementima te ih pretvara u umjetnost i tako dolazi do realizacije svoje ideje, istaknula je organizatorica Morana Knez Trobec.

Opatija – Ove subote, 14. lipnja s početkom u 19 sati, održati će se otvorenje izložbe “Crnilo sipe” talijanskog umjetnika i liječnika Dr. Latelle.

Umjetnost Dr.Latelle koji dolazi iz mjesta Gradisca di Isonzo je konceptualna, bazira se na temelju razmišljanja, ali u isto vrijeme je pažljiva te vodi ka estetskom izgledu završnog rada. Potaknut je svime što promatra, objektima, različitim elementima te ih pretvara u umjetnost i tako dolazi do realizacije svoje ideje, a ovoga puta inspiraciju je našao u restaurantu Yacht club u Opatiji. Sam kaže da sve što nas okružuje ima utjecaj na naš um. Mjesta, jelo itd. u stanju su stimulirati osjetljivost svakoga i dopustiti mu da pluta kroz svoje misli, a rezultat je realizacija jednog triptiha , kako bi se posvjedočila kreativnost jednog umjetnika pred
tanjurom, i dok to konzumira, sugerira ideju, te tako nastaje umjetničko djelo. Dr.Latella, radi kao liječnik opće prakse i poznati je endokrinolog, predsjednik je kulturnog kruga “Gradisc-arte” i poznate galerije “La Fortezza” te je vlasnik umjetničkog studia “L¨Atelier”, istaknula je organizatorica Morana Knez Trobec.

Izložba ostaje otvorena 15 dana.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!