Izložba i okrugli stol – Koliko smo dobri u lovu na predrasude?

— Cilj ovog projekta nije samo osvijestiti učenike, ali i profesore da su predrasude svakodnevne i nažalost bolne te da ih svatko od nas stvara i da ih moramo znati kontrolirati, već je cilj i uključivanje što većeg broja učenika i profesora u projekt, istaknula je idejna začetnica projekta Nina Ćorić.

Opatija – Gimnazija Eugena Kumičića Opatija ove školske godine provodi školski aktivistički projekt pod nazivom “Koliko smo dobri u lovu na predrasude?”, osmišljen od strane jedne od naših učenica i zamišljen kao poticaj uključenosti učenika u život škole i zajednice u pitanjima općeg dobra i poštivanja ljudskih prava. Tim povodom, 27. veljače godine od 12.30 do 14 sati u dvorani Kulturnog doma Zora biti će održano otvorenje izložbe uz okrugli stol tijekom kojeg će učenici pokušati odgovoriti na projektno pitanje.

— Cilj ovog projekta nije samo osvijestiti učenike, ali i profesore da su predrasude svakodnevne i nažalost bolne te da ih svatko od nas stvara i da ih moramo znati kontrolirati, već je cilj i uključivanje što većeg broja učenika i profesora u projekt. Svatko bi imao jedan zadatak, komadić slagalice koja zajedno s ostalim komadićima čini jedinstvenu sliku odnosno projekt. Ideja se razvila u mojem najkreativnijem razdoblju. Učila sam biologiju, čitala o fazama i odjednom mi na pamet padnu predrasude. U to sam vrijeme često o njima razmišljala i mučile su me. Nekoliko dana kasnije ideju sam prenijela prof. Černeha koja me otpočetka poticala da ju realiziram pod njezinim te mentorstvom prof. Meszaros i prof. Bradić, napisala je idejna začetnica projekta Nina Ćorić.

 

error: Content is protected !!