Izložba: Interaktivna maketa Opatije @ HMT


Interaktivna maketa turističke Opatije, u omjeru 1:200, prikazuje središte Opatije oko 1900. godine. Maketu je izradio Milivoj Hrelja, a odabirom građevine iznad makete se projicira tekst s podacima o njezinoj povijesti.
Opatija – U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma, u četvrtak 29. ožujka 2012., s početkom u 19.30 sati, bit će održano predstavljanje makete središta turističke Opatije, makete opatijskog guca Stefanie te kataloga izložbe ”Prvi hoteli na Jadranu“.
– Interaktivna maketa turističke Opatije, u omjeru 1:200, prikazuje središte Opatije oko 1900. godine. Maketu je izradio Milivoj Hrelja, a odabirom građevine iznad makete se projicira tekst s podacima o njezinoj povijesti. Maketu guca, koji se koristio za prijevoz opatijskih gostiju, izradio je Luciano Keber. Ovom prilikom predstavljamo i katalog ”Prvi hoteli na Jadranu“, kojim se želi potaknuti promišljanje hotelske turističke baštine kao važnog i atraktivnog resursa u recentnoj turističkoj ponudi, poručili su iz Hrvatskog muzeja turizma.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net