Izložba Kluba 60+ povodom Dana žena @ Marijana

Liburnija.net: Izložba članova kluba 60+ otvorena je u kavani Marijana @ Matulji

Dvadesetak autorica kreativne radionice Kluba 60+ koji djeluje u sklopu Crvenog križa Opatija predstavilo je svoje radove na izložbi otvorenoj u četvrtak navečer u matuljskoj kavani Marijana.

Matulji – Likovno-kreativna radionica djeluje od 2006. godine u prostorijama kluba. Na početku smo imali 8 polaznica, a danas ih je čak 21, koje uz trud, vježbanje i ugodno druženje pronalaze način da se kreativno izražavaju.

Na jednostavan način omogućen im je pristup raznim likovnim tehnikama, a najdraže su im tehnike kolaža, slikanje akrilom, akvarel i bajc te suhi pastel. Izrađuju čestitike koje se šalju umirovljenicima kluba, dekorativne uporabne predmete, dekupaž, slike sa sušenim cvijećem, oslikavaju tekstil i svilu. Na njihovim slikama dominiraju motivi cvijeća, bogatog kolorita, blagi i jasni opisi krajolika. Slike koje posjeduju emocije i poruke ljubavi prema našem podneblju i moru, ali i detaljima arhitekture, kazala je voditeljica radionice Mirjana Marin na otvorenju izložbe članica njene grupe, koja se održala u četvrtak navečer u matuljskoj kavani Marijana, u organizaciji udruge Vita-Art.

Otvorenje su pjevanjem i recitacijom začinili članovi pjevačkog zbora Kluba 60+, koji su i ispunili čitav prostor lokala, a sama izložba – održana povodom Međunarodnog dana žena, ostaje otvorena do 13. ožujka.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!