Izložba opatijskih vrtićara ‘Maškare dječjim očima’ @ caffe bar Tik tak

maskare_vrticari_tik_tak_1

Ova izložba nije početak niti kraj dječjeg likovnog stvaralaštva, već sažetak jedne umjetničke avanture, koja će možda, za neke od polaznika biti i njihov kasniji životni izbor.

Opatija – ‘Maškare dječjim očima’ naziv je izložbe opatijskih vrtićara koja će sutra, 14. veljače, s početkom u 11 sati biti otvorena u Caffe baru ‘Tik-tak’. Likovna radionica Dječjeg vrtića Opatija, kao kraći specijalizirani program rada s djecom predškolskog uzrasta, počela je djelovati u studenom 1992.god. Male slikare likovnim tehnikama podučava voditeljica Slavica Štulic, tako da je kroz njezinu “majstorsku radionicu” prošlo do danas na stotine djevojčica i dječaka. Dječji radovi nastali u likovnoj radionici, bili su izloženi u Umjetnčkom paviljonu “J.Šporer, te u galerijama opatijskih hotela “Imperijal”, “Adriatic”, “Jadran”, “Galeriji atelieru Giulio Bonačić”… Mali slikari su sudjelovali i na izložbi “Svijet odraslih u viđenju djece” održanoj u Umjetničkom paviljonu Grada Zagreb.

maskare_vrticari_tik_tak

Djeca predškolske dobi vrlo su radoznala, nesputana pravilima, te su, stoga, originalna i neposredna u likovnom izričaju. Teta Slavica kaže da im treba nuditi mnoštvo materijala, poticati ih da isprobavaju, kombiniraju i eksperimentiraju. Tako započinju osobno traganje za odgovarajućim izrazom svojih doživljaja. Igra je jezik kojim se sva djeca sporazumijevanju, no njihove ideje i misli ponekad ostaju nezapažene. Dječje stvaralaštvo u predškolskoj dobi je najvrjednija osobina i bogatstvo koje treba njegovati, a likovni izraz sadrži sve elemente za poticanje i razvijanje upravo te osobine.

Ova izložba nije početak niti kraj dječjeg likovnog stvaralaštva, već sažetak jedne umjetničke avanture, koja će možda, za neke od polaznika biti i njihov kasniji životni izbor.

Izložba radova likovne radionice Dječjeg vrtića Opatija, u čijoj je realizaciji pomogla galerija-atelier Giulio Bonačić, bit će otvorena do 7. ožujka.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!